Hendek Güncel
HV
19 NİSAN Cuma 17:45
Advert Advert Advert

Başkan Yıldız: Sokakta yaşayan hayvanları susuz bırakmayalım

Sakarya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mustafa Yıldız, "Sokakta yaşayan hayvanları susuz bırakmayalım" diyerek, vatandaşlarımıza bu konu ile alakalı uyarılarda bulundu.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 25-07-2022 13:56
Başkan Yıldız: Sokakta yaşayan hayvanları susuz bırakmayalım

Başkan Mustafa Yıldız, "Sıcakların iyice arttığı bu günlerde sokak hayvanları ve kuşların içme suyu bulmakta maalesef çok zorlanmaktadırlar. Doğada yaşayan kuşlar ve sokak hayvanlarının susuz kalmaması için balkona, bahçeye ya da sokağa bir kap su konulması binlerce canlının hayata tutunmasına vesile olacaktır.

Atalarımız geçmişte kuşlar için kuşlara özel tünekler yapmışlardı. Biz onların torunları olarak yaşadığımız bu yüz yılda geçmişe göre imkanlarımız daha fazladır. Dolayısıyla daha çok doğaya ve de doğadaki, sokaktaki canlara destek olmalıyız.

Yaz aylarında özellikle kedi, köpek gibi şehirlerde insanlarla iç içe yaşayan sokak hayvanlarının su bulma sıkıntısı çekmektedirler. Bu sebeple yaz aylarında su bulamadığı için bir çok hayvanın telef olmaktadır.

Hayvanlarda insanlar gibi belli bir miktar su günlük tüketmek zorundadır. Ne yazık ki; şehirlerde su bulamayarak telef olan bir çok kedi ve köpeği etrafımızda görmek mümkün. Nasıl insan susuz yaşayamazsa, hayvanlarda susuz yaşayamaz.

Bu sebeple evimizin bahçesine, sokağımıza, kuşlar içinde balkonumuza bir kap su koymalıyız. Empati yaptığımızda biz susuzken nasıl duygu içindeysek hayvanlarda aynı duyguyu yaşar. Halkımıza sağlıklı mutlu güzel günler dilerim." diyerek açıklamalarını noktaladı.

Admin

AdminAdmin

YORUMLAR