Hendek Güncel
HV
28 MART Perşembe 13:04
Advert Advert Advert Advert Advert Advert Advert Advert Advert Advert Advert Advert

Büyükşehir Belediyesi’nden vatandaşlara su sayaçları için önemli uyarı

Büyükşehir Belediyesi, hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte tesisat ve su sayaçlarında ve yaşanabilecek don olaylarına karşı vatandaşları uyardı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 31-01-2023 19:52
Büyükşehir Belediyesi’nden vatandaşlara su sayaçları için önemli uyarı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), hava sıcaklıklarının düşmesi ve özellikle yüksek kesimlerde kar yağışının başlamasıyla birlikte vatandaşları tesisat ve sayaçlarda yaşanabilecek donmalara karşı uyardı. Kurum tarafından yapılana açıklamada, “Su tesisatlarının soğuk havayla temas ederek donmaması için koruma altına alınmalı veya izole edilmelidir. Gerekli tedbirler alınmadığı takdirde soğuktan etkilenen sayaçların çalışmasında sorunlar yaşanabilir” uyarısı yapılırken donmaya karşı alınabilecek önlemler hakkında tavsiyeler de verildi.

Donmaya karşı alınabilecek önlemler

SASKİ tarafından yapılan açıklamanın devamında, “Sayaçların donmasını önlemek için kalın yün kumaş, boru kılıfı, izocam ve benzeri malzemelerle sıkıca sarılmalı, ayrıca eğer varsa muhafaza sandıkları talaşla doldurulabilir. Aynı zamanda donan sayaçlara kesinlikle ateş yakarak veya üzerlerine sıcak su dökülerek müdahale edilmemelidir. Abonelerimize herhangi bir mağduriyet durumunun yaşanmaması için su sayaçlarını uygun bir yöntemle koruma altına almalarını tavsiye ediyoruz. Yaşanabilecek herhangi bir olumsuzlukta vatandaşlarımız ALO 185 SASKİ Çağrı Merkezi’nden bize her zaman ulaşabilirler” ifadeleri kullanıldı.

AdminAdmin

YORUMLAR