Hendek Güncel
HV
19 NİSAN Cuma 15:20
Advert Advert Advert

Önemli şampiyonada ev sahibi Büyükşehir: “Sporun merkezi olmak istiyoruz”

Büyükşehir’in ev sahipliğinde başlayan Türkiye Kulüpler Takım Karate Şampiyonası’nın açılışını Başkan Yüce yaptı. 25-27 Kasım arasında Serdivan Spor Salonu’nda devam edecek şampiyonada 55 ilden 2 bin 500 sporcu ağırlanıyor. Protokol töreninde konuşan Başkan Ekrem Yüce, “Sakarya sporda çıtasını her gün artırıyor. Avrupa Spor Şehri unvanını aldık. Sporun merkezi olmak için çalışıyoruz” dedi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 26-11-2022 03:04
Önemli şampiyonada ev sahibi Büyükşehir: “Sporun merkezi olmak istiyoruz”

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, sporun her dalında Türkiye’nin en önemli organizasyonlarına ev sahipliği yapıyor. Önce Dünya Bisiklet Şehri ve sonra da Avrupa Spor Şehri unvanlarına layık görülen Sakarya, Büyükşehir’in girişimleriyle çıtayı her geçen gün yükseltiyor. Ev sahipliği yapılan son organizasyon Türkiye Kulüpler Takım Karate Şampiyonası ise bugün başladı.

Açılış seremonisi

Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Ülkenin dört bir yanından sporcu ve misafirlerin ağırlandığı şampiyonanın protokol imza töreni ve açılış seremonisine katıldı. Programda ayrıca Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Mehmet Sarıbıyık, Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, İl Sağlık Müdürü Aziz Öğütlü, ASKF Başkanı Yaşar Zımba, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu ve sporseverler yer aldı. Seremoni salonda güzel görüntülere sahne oldu.

Sakarya’nın Avrupa Spor Şehri ve Dünya Bisiklet Şehri unvanlarının alınma sürecini anlatan Yüce, “Biliyorsunuz ki 2021 yılında Uluslararası Bisiklet Birliği tarafından uzun incelemeler sonucu verilen ve dünyada sayılı şehrin sahip olduğu Bisiklet Şehri Unvanını alarak ülkemizde ilk ve tek şehir olma özelliğine kavuşmuştuk. Bu sene de Sakarya’mız adına 2023 yılı için Avrupa Spor Şehri unvanına aday olduğumuzla ilgili federasyona başvurumuzu yapmıştık.  Bunu unvanı  hak kazandık ve ödülümüzü 6 Aralık’ta Brüksel’de teslim alacağız” dedi.

“Sporun merkezi olmak istiyoruz”

Yüce, Büyükşehir bünyesinde 30 farklı dalda 5 bin sporcunun yetiştiğini ifade ederek, “Sakarya Büyükşehir Belediyemiz bünyesinde 30’a yakın farklı branşta 5000 sporcumuz bulunmaktadır. Şehrimizin ‘Spor Şehri Sakarya’ imajına yakışır biçimde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sakarya Büyük Şehir Belediyesi Spor Kulübü Kano ve Kürek branşlarında,  100 sporcu ile faaliyetlerine devam etmekte olup Uluslararası ve Ulusal düzeyde şehrimizi ve ülkemizi temsil eden sporcular yetiştirilmektedir” ifadelerini kullandı.

Sporun merkezi olmak için gündüz-gece çalıştıklarını ifade eden Başkan Yüce, “Sakarya sporda çıtasını her gün artırıyor. Avrupa Spor Şehri unvanını aldık. Sporun merkezi olmak için çalışıyoruz Bir milletin sporda gösterdiği azim, fedakarlık, istikrar onun geleceğini yükseltir. Bizlerin geleceğini yükseltecek, Türk bayrağını dalgalandıracak olan gençlerimizin; yeteneklerini keşfetmelerini sağlayacak, geliştirecek, onları vatanına milletine hayırlı, başarılı sporcular haline getirmek için elimizden gayreti gösteriyoruz.” diye konuştu.

55 ilden 652 kulüp ve 2 bin 500 sporcu

Sonrasında Başkan Yüce, Türkiye Karate Federasyonu ile organizasyonun protokolünü imzaladı. 27 Kasım’a kadar Serdivan Spor Salonu’nda devam edecek olan şampiyonada müsabakalar başladı. Türkiye’de karate alanında çok önemli bir organizasyon olan şampiyonaya 55 ilden 652 kulüp ve 2 bin 500 sporcu katıldı. Salonda sporcu ve sporseverlerden oluşan yaklaşık 5 bin kişi ağırlanıyor.

AdminAdmin

YORUMLAR