Hendek Güncel
HV
28 MART Perşembe 11:49
Advert Advert Advert Advert Advert Advert Advert Advert Advert Advert Advert Advert

‘Tefsire Adanmış Bir Ömür’ programı yine değerli isimleri ağırlayacak

Büyükşehir Kültür Sanat Etkinlikleri 28 Aralık Çarşamba günü saat: 13.00’da gerçekleştirilecek “Tefsire Adanmış Bir Ömür” paneli ile devam edecek.

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 27-12-2022 15:41   Güncelleme : 27-12-2022 15:46
‘Tefsire Adanmış Bir Ömür’ programı yine değerli isimleri ağırlayacak

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Aralık Ayı Kültür Sanat Etkinlikleri dopdolu programlarla kültür sanat dostlarını buluşturmaya devam ediyor. Takvim, 28 Aralık Çarşamba günü gerçekleştirilecek “Tefsire Adanmış Ömürler” paneliyle devam edecek.

Moderatörlüğünü SAÜ İlahiyat Fakültesi Tefsir Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Karataş’ın yapacağı panelde konuşmacı olarak; Prof. Dr. Ali Akpınar, Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı, Prof. Dr. Yaşar Düzenli, Prof. Dr. Ziya Kavakçı ve Doç. Dr. Gökhan Atma yer alacak.

SAÜ İlahiyat Fakültesi konferans salonunda düzenlenecek etkinlik saat: 13.00’da başlayacak. Program kapsamında 2019’da Prof. Dr. İsmail Cerrahoğlu, 2020’de Prof. Dr. Süleyman Ateş ve 2021’de Prof. Dr. Mehmet Sait Şimşek onur konuğu olmuştu.

Tefsire dair her şey

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığından yapılan açıklamada, “Kültür sanat dostu vatandaşlarımız her zaman olduğu gibi Aralık ayında da bizleri yalnız bırakmayarak gerçekleştirdiğimiz etkinliklerde yanımızda oldular. Yarın gerçekleştireceğimiz ‘Tefsire Adanmış Bir Ömür’ isimli panelde farklı üniversitelerden katılacak akademisyenler, ülkemizde tefsir ilminin geçirdiği aşamaları ve ömürlerini tefsir ilmine vermiş ilim adamları ile ilgili hatıralarını, değerlendirmelerini anlatacaklar. Program sonunda kura ile belirlenecek kişilere ‘Kur’ân’a ve Tefsire Adanmış Ömürler’ kitabı hediye edilecek” denildi.

AdminAdmin

YORUMLAR