Hendek Güncel
HV
25 NİSAN Perşembe 01:09
Advert Advert Advert

YENİ HASTA NAKİL ARACIYLA HİZMETE DEVAM

Sosyal hizmet anlayışı çerçevesinde ilçede sağlık hizmetleri kalitesinin arttırılması, vatandaşın nakil ihtiyaçlarını karşılamak, kısa sürede daha hızlı ve kaliteli sağlık hizmeti verebilmek amacı ile Hendek Belediyesi Hasta Nakil Ambulansı görev başında. İletişim merkezine gelen talepler doğrultusunda 7/24 esasına ve aciliyet durumuna göre ekipler hizmet veriyor.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 30-09-2022 17:50   Güncelleme : 30-09-2022 17:53
YENİ HASTA NAKİL ARACIYLA HİZMETE DEVAM

HENDEK’İN HİZMETİNDE

Sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde çalışmalarına devam eden Hendek Belediyesi ekipleri, sağlık merkezlerine ulaşmakta zorlanan önce yaşlı, hasta ve engelli vatandaşlar için ücretsiz Hasta Nakil Aracı Hizmeti vermeye devam ediyor. İlçe genelinde vatandaşın günlük yaşamını kolaylaştıracak ve Ambulans hizmetlerine destek olmak amacıyla Hendek Belediyesi Hasta Nakil Ambulansı çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. İhtiyaç duyulan her anda Hasta Nakil Aracı ile evlerinden alınan vatandaşlar tedavi gördüğü sağlık kuruluşuna götürülüp, tedavilerinin ardından evlerine geri bırakılıyor.

RANDEVU İÇİN ‘444 54 03’

Hendek Belediyesinden yapılan açıklamada, “Sağlık Bakanlığınca belirlenen teknik ve tıbbi donanıma sahip olan Hasta Nakil araçlarımız ile mesai saatleri içerisinde belediyemiz sınırları içinde ikamet eden yatalak, düşkün ya da bir hastalık, kaza veya operasyon nedeniyle oturamayacak durumda olan hemşerilerimizin evinden hastaneye ve hastaneden tekrar evine naklini sağlamaktayız. Bu hizmetten faydalanmak için en az 24 saat öncesinden belediyemiz Sağlık İşleri Müdürlüğü'ne başvuru yapmanız ve randevu almanız gerekmektedir. Ambulanslarımız, hasta nakil ambulansı sınıfında olup acil vakaları taşıma yetkisi yoktur. Bu gibi durumlarda Sağlık Bakanlığı 112 Acil Yardım Hattı aranmalıdır. Randevu ve her türlü sorunuz için 444 54 03 numaralı telefonu arayabilirsiniz” denildi.

HER ZAMAN YANINIZDAYIZ

Vatandaşımızın her zaman yanındayız diyen Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, “Tedavi gören ve sağlık kuruluşlarına gitmekte zorluk çeken hemşehrilerimizin sorununa çözüm üretmek için büyük bir özveriyle çalışıyoruz. Sağlık İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz tarafından Hasta Nakil Ambulansımız engelli nakil hizmeti de dahil 2019 yılından bugüne kadar toplamda 2955 hastaya nakil hizmeti sundu. Hasta nakil araçlarımız ve personellerimiz eşliğinde yaşlı ve engelli bireylerimize hasta nakil hizmeti sağlıyoruz. Vatandaşlarımızın talepleri ve görevli personellerimizin tespitleri doğrultusunda sıcak yemek ve ev temizliği hizmetleri de sunmaya devam ediyoruz” dedi.

AdminAdmin

YORUMLAR