Binlerce vatandaş Acelle Yaylası’nda buluştu

Akyazı Belediyesi ve Hanyatak Mahallesi Güzelleştirme Derneği tarafından düzenlenen ve 3 gün süren 34. Acelle Yaylası Kadırga Şenlikleri binlerce vatandaşın katılımı ile gerçekleşti.

KÜLTÜR - SANAT - 31-07-2023 11:47

Binlerce vatandaş Acelle Yaylası’nda buluştu

Türkiye’nin en büyük yayla şenliklerinden bir tanesi olarak kabul edilen Akyazı Acelle Yayla Şenlikleri’nin 34’üncüsü büyük bir coşku ile gerçekleşti. Binlerce vatandaşın katıldığı ve doyasıya eğlendiği şenliğin son günündeki etkinliklere Vali Çetin Oktay Kaldırım, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan, AK Parti İlçe Başkanı Mesut Ekrem, MHP İlçe Başkanı Soyhan Sofuoğlu, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, STK temsilcileri ve protokol üyeleri katıldı.

Üç gün boyunca Akyazı’nın yanı sıra çevre il ve ilçelerden binlerce vatandaşın keyifli vakit geçirdikleri şenlik alanında vatandaşları selamlayan Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan, “Hanyatak Mahallesi Güzelleştirme Derneği ile birlikte düzenlediğimiz ve Türkiye’nin en büyük yayla şenliklerinden olan Acelle Yayla Şenlikleri’nde siz değerli hemşerilerimizle bir arada olmaktan çok mutluyuz. 34’üncüsünü düzenlediğimiz bu güzel etkinliğimizi güzelleştiren siz değerli hemşerilerimize, bizleri yalnız bırakmayan değerli Valimize, İl Başkanımıza, İlçe Başkanlarımıza ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Soykan’ına ardından kürsüye çıkan Vali Çetin Oktay Kaldırım ise, “34’üncüsü düzenlenen bu etkinlikte emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Burada değerli hemşerilerimizin sıcaklığını ve coşkusunu bir kez daha hissetme fırsatı bulduk. İnşallah bu gelenek uzun yıllar sürmeye devam edecek” dedi. Vali Kaldırım konuşmasının devamında Akyazı’ya önemli hizmetlerde bulunan ve yayla şenliklerinin gerçekleşmesinde katkıları bulunan Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan’a teşekkür etti. Konuşmaların ardından gerçekleştirilen seçimde Acelle Yayla Ağası 600 bin lira bedelle İş Adamı Recep Yılmaz seçildi.

Ünlü sanatçıların sahne aldığı ve 3 gün süren şenlikte vatandaşlar doyasıya eğlenirken Vali Çetin Oktay Kaldırım, Belediye Başkanı Bilal Soykan, İl Başkanı Yunus Tever ve İlçe Başkanı Mesut Ekrem kurulan stantları tek tek gezerek vatandaşlarla selamlaştı. Etkinlikte ayrıca Akyazı Belediyesi tarafından vatandaşlara aşure ikramında da bulunuldu.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
KURULUŞ OSMAN’A AVUSTURYA DORNBIRN’DE YOĞUN İLGİ

KURULUŞ OSMAN’A AVUSTURYA DORNBIRN’DE YOĞUN İLGİ

05-05-2024 - KÜLTÜR - SANAT

Hendek Karadeniz Havalisi Kültür ve Dayanışma Derneği İlçe Basını İle Buluştu

Hendek Karadeniz Havalisi Kültür ve Dayanışma Derneği İlçe Basını İle Buluştu

03-05-2024 - KÜLTÜR - SANAT