Cemil Tekin'in kaleminden: "Gidemediğimiz Manavgat'ı geride bıraktık!"

Gidemediğimiz Manavgat'ı geride bıraktık!

SPOR - 14-05-2024 16:58

Cemil Tekin'in kaleminden:

Lig güreşlerinin ilki olan Manavgat Yağlı Pehlivan Güreşleri, dün sona erdi. Öyle ya da böyle adamlar elinden geleni yaptılar. Eksik var mıydı elbetteki vardı. İsterseniz şimdi biz göze çarpan bazı konulara temas edelim.

Manavgat Yağlı Güreşleri için, pehlivanlarımız Perşembe gününden itibaren yola koyuldular. Cuma günü tartıya girdiler. Cumartesi güreşler başladı derken hava muhalefeti nedeniyle güreşler yarıda kaldı ertelendi. Pazar günü de yine aynısı oldu ve güreşler Pazartesi'ye kaldı. Tabii bu arada güreşler ertelenirken evvela Büyük Orta boyundan sonrası ertelendi. O esnada sahaya çıkan Altboylar güreşmek durumunda kaldı. Maalesef bu durum ikinci gün de yaşandı. Sonrasında alınan hızlı kararlar doğrultusunda tüm boylar ertelenmiş oldu. Ertelenen güreşler öyle ya da böyle Pazartesi günü yani dün tamamlanarak organizasyon sona erdi.

Yağmurdu, çamurdu, soğuktu o konulara girmeyeceğim. Çünkü zaten herkes ne yaşandı ne yaşanmadı ayrıntılı bir şekilde gördü. Maalesef adımız bu camiada doğrucu Davut'a çıkmış. İki tana Doğrucu Davut biz varız. Yanlış giden çarkı biz düzeltmeye çalışıyoruz. Çalışınca da bu bazı kesimlerin hiç hoşuna gitmiyor. Onun için bu yazılamayan gerçekleri her şeyi toz pembe gören Şirinler'i oynayan usta büyük isimler yazsın da biraz da biz okuyalım...

Dün sahadaki ses kargaşasından inanın ki ekran başında güreşleri izleyemez olduk. Spikerler her defasında sesleri kıstırsalar da, Cazgır'lar Ton Master'e sesi açtırmayı kendilerine görev adlettiler adeta. Fazla bağırmak sesin çok çıkacak anlamına gelmez. Mikrofonu ağzının içine koymak ses gür çıkar demek değildir. Bu ayrıntıları usta isim Gökhan Günaydın'a bıraktık, zaten dün bu konuları gereklice izah etti.

Orası Er Meydanı mı? Arena mı? Olmaz kardeşim olmaz. Adı üstünde ne diyor, "Geleneksel Güreşler" diyor. Bu bizim geleneğimiz. Türk İslam Sporun da Arena diye bir kavram yoktur, olamaz da ben bunu kabul etmiyorum, asla da etmeyeceğim. Yine Arena kelimesinin haricinde Manavgat turistik bir yer diye mi? Salavatlama yapılırken, Cazgır kardeşimiz İngilizce olarak da tercüme de bulunuyor. Olmaz kardeşim olmaz. Böyle, bu şekilde dünyaya açılacaksak açılmayalım. Bu durumların aynısı yine Fethiye Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde de oldu. O zaman sustum, hadi dedim bir sefer bir hata olmuştur ama şimdi de aynısı olunca bu hatadan çıkar alışkanlığa döner. Sponsorun ismini, pehlivanın belediyesini, bürokratın görevini yanlış söyledi diye yaptırım uygulanıp, ceza alanlar bakalım bu sebepten ceza alacak mı çok merak ediyorum...

Geçmiş dönemlerde bu tip konuları kaleme aldım diye hep günah keçisi ilan edildim. Survivor Şampiyonu diye bir şey Er Meydanı'nda geçmez, bu cümle doğru değil diye ilk yazan benim. Sonrası mı? Sonrasını boşverin. Benim hiçbir kimseyle, hiçbir Cazgır kardeşimle şahsi bir durumum yoktur, olamaz da zaten. Benim derdim biraz gelenekçi olalım, kültürümüze sahip çıkalım o kadar. Anlayacağınız başka bir derdim yok.

Kalın sağlıcakla...

Devam edecek...

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
HENDEK, 12’DEN VURDU

HENDEK, 12’DEN VURDU

28-05-2024 - SPOR

Ali İnci'den Sakaryaspor'a büyük destek: Play Off Finali Öncesi anlamlı bağış teslim edildi

Ali İnci'den Sakaryaspor'a büyük destek: Play Off Finali Öncesi anlamlı bağış teslim edildi

28-05-2024 - SPOR