FARKINDALIK İÇİN GOALBALL

3 Aralık, 1992 yılından beri Birleşmiş Milletler tarafından uluslararası “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” olarak kabul edilip kutlanmaktadır.

GÜNCEL - 04-12-2022 20:20

FARKINDALIK İÇİN GOALBALL

3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebeti ile Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından gerek yurtlarda, gerek gençlik merkezlerinde, gerekse spor tesislerinde çok sayıda etkinlik ile bu özel güne dair farkındalık çalışmaları gerçekleştirilmektedir.

Bu etkinliklerden biride Serdivan Spor Salonunda düzenlenen GOALBALL müsabakasıydı

3 Aralık Dünya Engelliler gününde bir farkındalık oluşturmak ve empati kurmak amacıyla düzenlenen GOALBALL müsabakasında, Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Cevat Ekşi, Sakarya ASKF Başkanı Yaşar Zımba ve Adapazarı Belediyesi Başkan Yardımcısı Fatih Çelikel’den oluşan takım ile Sakarya 54 Görme Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü sporcuları karşı karşıya geldiler.

Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç’ın özellikle katılımcı engelli sporculara, müsabakanın hakemine ve diğer misafirlere yönelik esprileriyle keyifli dakikaların yaşandığı müsabakada oldukça renkli anlar yaşandı.

Gençlik ve Spor İl müdürü İNANÇ konu hakkında yaptığı açıklamada; "Daha iyi bir yaşam sürdürebilmelerine, geleceğe daha umutla bakmalarına ve hayattan beklentilerinin karşılanmasına, toplumsal farkındalığın artmasına vesile olması dileğiyle tüm engelli kardeşlerimizin, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü en içten dileklerimle tebrik ediyorum. Bugün farkındalık oluşturmak amacıyla sporcularımız ile goalball etkinliği yaparak alışılmışın dışında bir fark yaratmaya çalıştık. Gençlik ve Spor ailesi olarak Engelli kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştırmak, toplumla bütünleşmelerini sağlamak öncelikli hedeflerimizdendir. Geleceğe umutla bakan bireyler olarak onların da toplumsal sorumluluk almalarına öncülük etmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenleyerek kendilerini spora yönlendirme ve kazandırma alanlarında canla başla çalışmaktayız. Bugünkü etkinliğimize katılım sağlayan spor camiasından değerli yöneticilerimize ve Sakarya 54 Görme Engelliler Spor Kulübü yönetici ve sporcularına, bu organizasyona emek veren değerli çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyor ve hepimizin de birer engelli adayı olduğunu özellikle hatırlatmak istiyorum. Bir kez daha engelli kardeşlerimizin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü canı gönülden kutluyor ve kendilerine sağlıklı bir gelecek temenni ediyorum" ifadelerine yer verdi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
HENDEK İSTİKRARIN VE HİZMETİN YANINDA

HENDEK İSTİKRARIN VE HİZMETİN YANINDA

28-03-2024 - GÜNCEL

Hendek İHH Temsilciliği, yetim çocuklara iftar programı düzenledi

Hendek İHH Temsilciliği, yetim çocuklara iftar programı düzenledi

28-03-2024 - GÜNCEL