Hacıkışla Mahallesinde 2 Katlı Ev Alevlere Teslim Oldu: Muhtar Bektaş Sitem Etti

Hendek Hacıkışla Mahallesinde öğlen saatlerinde İ.D.’ye ait 2 katlı evin çatı katında nedeni henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı yangın çıktı. Yangın sonrası çatı katı alevlere teslim olurken, çıkan yangın cep telefonu kameralarına böyle yansıdı.

GÜNCEL - 03-06-2023 19:37

Hacıkışla Mahallesinde 2 Katlı Ev Alevlere Teslim Oldu: Muhtar Bektaş Sitem Etti

Alınan bilgiye göre, Hendek Hacıkışla Mahallesinde ikamet eden İ.D.’ye ait 2 katlı evin çatı katında öğlen saatlerinde nedeni henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı yangın çıktı. İki katlı binada çıkan yangın an be an cep telefonu kameralarına yansırken, alevler her saniye büyüdü. Alevleri gören çevre sakinlerinin haber vermesi sonrası bölgeye itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Yangın ihbarı sonrası bölgeye ulaşan ekiplerce çatı katında başlayan yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangında bina kullanılmaz hale gelirken, yangın sonrası Jandarma soruşturma başlattı.

Diğer yandan, Hendek Hacıkışla Mahallesinde çıkan yangın sonrası bölgede bulunan Hendek Uzun Çarşı Mahallesi Muhtarı Halit Bektaş ve mahalle sakinleri çıkan yangına ilk müdahaleyi yaparken, Muhtar Bektaş söndürülerek kontrol altına alınan yangın sonrası bir açıklama yaptı. Muhtar Bektaş açıklamasında, "Bölgemiz coğrafi olarak geniş bir coğrafyaya sahip olduğundan 16-17 mahalleye yakındır. Yeşilyurt Beldesi daha önce belediye iken itfaiyemiz ve ambulansımız mevcutta vardı. Büyükşehir yasası ile beldemiz kapatıldıktan sonra bütün makina ekipmanlarımız, Hendek'e çekildi. Bu yüzden hizmet konusunda da aksamalar yaşanmaya başladı. En önemlisi de yangın ve sağlıkla alakalı sıkıntılar bölgemizde baş gösterdi. Kalp krizi vakalarında erken müdahale hayat kurtarır, diyoruz ama biz bölge olarak Hendek'ten ambulans bekliyoruz. Daha önceleri de bunun örnekleri yaşandı. Yangın olaylarında itfaiyelerin gelene kadar yanan yerlerin tamamen kül olduktandan sonra geç kalınmış bir vaka oluyor. Muhtar olarak her yerde bunu dile getirdik ama bir fayda göremedik. Yazık değil mi yanan evlere? Kapanan beldelerle ilgili yasanın geri getirilmesini talep ediyoruz." ifadelerine yer verdi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
ÖMER GÜRBÜZ'DEN İŞÇİ BAYRAMI MESAJI

ÖMER GÜRBÜZ'DEN İŞÇİ BAYRAMI MESAJI

30-04-2024 - GÜNCEL

Eğitim Sendikalarından dünkü şiddet olayına sert tepki

Eğitim Sendikalarından dünkü şiddet olayına sert tepki

30-04-2024 - GÜNCEL