HENDEK’TE OKUL ÖNCESİ ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ

Sakarya Valiliği himayesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen ‘Önce Okul Projesi’ Kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Hendek Belediyesi önünde ‘Okul Öncesi Şenliği’ düzenlendi. Okul öncesi eğitimin önemine dair birçok faaliyetin gerçekleştirildiği şenlikte çocuklar keyifli anlar yaşadı.

GÜNCEL - 09-05-2024 18:17

HENDEK’TE OKUL ÖNCESİ ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ

HENDEK BELEDİYESİ ÖNÜ

Hendek Belediyesi, Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Hendek İlçe Sosyal Hizmet Müdürlüğü, Hendek Orman İşletme Müdürlüğü, Hendek İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Hendek Müftülüğü Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okul öncesi eğitime dair farkındalığı arttırma amacıyla Okul Öncesi Şenliği düzenlendi. Hendek Belediyesi önü Muammer Sencer Caddesi'nde düzenlenen etkinliğe Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Hendek İlçe Emniyet Müdürü Mesut Eyigün, Sakarya İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Bostancı, Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Çekiçcioğlu, Hendek İlçe Sağlık Müdürü Fulya Aktan Kibar, Hendek Orman İşletme Müdürü Hakan Kızılarslan, Öğretmenler, öğrenciler, veliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan şenlik, Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri tarafından Artvin yöresine ait halk oyunu gösterileri ile devam etti. Ardından günün anlamına binaen Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Çekiçcioğlu tarafından konuşma gerçekleştirilip daha sonra protokol üyeleri tarafından kurdele kesilerek etkinliğin açılışı gerçekleştirildi.

70'DEN FAZLA ETKİNLİK 2 GÜN BOYUNCA BELEDİYE ÖNÜNDE

Bu tarz etkinliklerin çocukların geleceklerini şekillendiren temel bir adım olduğunun altı çizilirken, bu dönemde çocuklara sunulacak nitelikli bir okul öncesi eğitim, ileride daha başarılı, üretken ve topluma katkı sağlayan bireylerin yetişmesine katkıda bulunacağı ifade edildi. 2 gün boyunca Hendek Belediyesi önünde sürecek olan şenlikte 70 den fazla öğretmen ve 64 atölye ile sanat, STEM, kodlama ve spor gibi çeşitli alanlarda gerçekleştirilecek etkinliklerle çocukların öğrenme süreçlerini zenginleştirmeyi ve onların farklı alanlarda potansiyellerini keşfetmelerine yardımcı olunmasının amaçlandığı duyuruldu.

BAŞKAN İRFAN PÜSKÜLLÜ: DESTEĞİMİZ TAM

Protokol üyeleriyle birlikte birbirinden farklı konularda atölyelerin yer aldığı şenliği gezerek çocuklarla birlikte etkinliklere katılan Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, bu tarz okul öncesi etkinliklerin çocukların gelişime olumlu etki sağladığını ifade ederek şunları söyledi; “ Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın okul öncesi bilinçlenmesi adına bu tarz etkinliklerin düzenlenmesi çok güzel. Gerek çocuklarımız gerekse velilerimizin bilinçlenmesi adına önemli bir adım. Çocuklarımızın erken yaşta bu tarz etkinliklerle desteklenmeleri onların ileriki yaşamlarında daha başarılı ve mutlu bireyler olmalarına katkı sağlayacaktır.  Ayrıca bu tarz etkinlikler, çocuklarımızın sosyal becerilerinin gelişmesi, özgüvenlerinin artması ve kendilerini ifade etmelerine olanak tanınması adına büyük bir öneme sahip. Bizlerde Hendek Belediyesi olarak bu tarz projeleri desteklemeye devam edeceğiz. Emeği geçen tüm yöneticilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum” diye konuştu.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
HENDEK’TE 19 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI

HENDEK’TE 19 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI

19-05-2024 - GÜNCEL

“Gençlerimizin her zaman destekçisi olacağız”

“Gençlerimizin her zaman destekçisi olacağız”

19-05-2024 - GÜNCEL