Hendek Güncel
HV
26 NİSAN Cuma 06:10
Advert Advert Advert

19 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI

Sakarya'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, çeşitli etkinlikler ve gösterilerle Serdivan Spor Salonu'nda coşkuyla kutlandı.

SPOR
Giriş Tarihi : 20-05-2023 14:14
19 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 104. yıl dönümü, Sakarya Vali Vekili Sayın Ersin Emiroğlu, Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, İl Garnizon Komutan Vekili Albay Tarık Demir, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, sporcular, antrenörler, gaziler ve kent sakinleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı törenin ardından, Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç açılış konuşması yaptı.

Törende konuşan Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, "Sayın Valim, protokolümüzün değerli temsilcileri, sevgili Gençler ve Basınımızın güzide mensupları… Gençlik Haftası kutlamaları programımıza hoş geldiniz diyor, sizleri saygıyla selamlıyorum… Her sene 15-19 Mayıs tarihlerini içine alan haftayı Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutluyoruz. İşte bugünde, bir Gençlik ve Spor Bayramı’nda daha protokolümüzle, halkımızla, sporcularımızla, gençlerimizle, gönüllülerimizle bir aradayız ve bunun mutluluğunu yaşıyoruz.

Bugün önemli,

Bügün kıymetli,

Zira bugün Gençlerin bayramı…

Kendilerine bayram olarak hediye edilen bu günü; Gençlerimizin, hem dolu dolu yaşaması, hem de kendilerinin tarih bilincine katkıda bulunması açısından oldukça önemlidir. Gelişen bu tarih bilinci, gençlerimize geleceğe dair, bu toprakları koruma ve buna sahip çıkma adına büyük katma değer sağlayacaktır.

Bizde, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak, sayın Valimizin riyasetinde tüm kurumlarımız ve paydaşlarımız ile bu günü, dahası bu haftayı bir çok organizasyon, yarışma ve etkinlikle domine etmeye ve gençlerimize, engellilerimize dokunmaya, onlarla birlikte olmaya çalıştık.

Hafta boyunca bu faaliyetlerimize katılım sağlayan, tüm gençlerimize, sporcularımıza ve engelli kardeşlerimize katılımlarından dolayı teşekkür ediyoruz. Derece elde eden kardeşlerimizi de tebrik ediyoruz. Hafta boyunca süren ve bugünkü finalle nihayete erecek gençlik haftası kutlamalarımıza katkılarından dolayı başta sayın Valimiz olmak üzere tüm kurumlarımıza ve emek sarf eden tüm çalışma arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum. Son olarak bugün burada gösterileri ile bizlere keyifli dakikalar yaşatacak olan sporcularımızı, antrenörlerimizi, gönüllülerimizi, gençlerimizi ve tüm emeği geçenleri tebrik ediyoruz. 19 Mayıs Gençlik ve Spor bayramımız kutlu olsun diyor, sizleri saygıyla selamlıyorum." ifadelerini kullandı.

Serdivan Gençlik ve Spor İl Merkezi üyelerinden Tuğba Kurtuluş Sakarya Türküsü'nü seslendirdi. Ardından Nehir Kalyoncu seslendirdiği 'Çırpınırdı Karadeniz' türküsüyle izleyenleri adeta mest etti. Bu türkünün ardından sahneye gelen Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı konser verdi. Mehteran gösterisinin ardından Serdivan Gençlik Merkezine bağlı Uluslararası Öğrenci Topluluğu Halk Oyunları gösterisi düzenledi. Hendek Gençlik Merkezi'ne bağlı halk oyunları ekipleri Anadolu'nun yöresel oyunlarını sergiledi. Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı 104. yıl dönümü kutlamalarımız kapsamında düzenlenen, Wushu ve Taekwondo gösterilerimiz ilgi ile izlendi.

Akrobatik Basketbol Gösteri nefes kesti...

Gösterilerimiz toplu hatıra fotoğrafları çekimleri sonrası sona erdi. Tören sonrası Sakarya Gençlik Merkezi tarafından düzenlenen, "Sakarya Gençlik Merkezi 19 Mayıs Atatürk ve Büyük Zafer Sergisi"ni gezen Sakarya Vali Vekili Sayın Ersin Emiroğlu ve protokole Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürü tarafından hediye takdimi yapıldı.

AdminAdmin

YORUMLAR