Hendek Güncel
HV
28 NİSAN Pazar 02:13
Advert Advert

Bakan Yardımcısı Yelkenci’den tarım projelerine övgü: “Takdirle takip ediyoruz”

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci’yi konuk eden Başkan Ekrem Yüce, “6 bin dönüm alan üzerinde tarımsal çalışmalar gerçekleştirdiğimiz alanda Tarım Lisesi inşa ediyoruz. Temelleri atıldı. 48 derslikli yeni eğitim külliyemizin inşası tamamlanmak üzere. İnşallah en yakın zamanda eğitime hazır hale gelecek” dedi. Bakan Yardımcısı Yelkenci, “Doğru işleri doğru bir şekilde yapmanın önemini biliyoruz. Bakanlığımızın dikkat ettiği pencere de budur. Burada gördüm ki doğru işlere doğru yaklaşım sergilenmiş. Tarım konusunda yaptığınız çalışmaları takdirle takip ediyoruz. Eğitime sunduğunuz katkı için teşekkürlerimizi paylaşıyorum” dedi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 18-08-2023 16:43
Bakan Yardımcısı Yelkenci’den tarım projelerine övgü: “Takdirle takip ediyoruz”

Bir dizi programlara katılmak için Sakarya’da olan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci, Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Bakan Yardımcısı Yelkenci ve beraberindeki İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı’yı, Başkan Ekrem Yüce ve bürokratları karşıladı. Başkan Yüce, Bakan Yelkenci’yle Sakarya hakkında bilgiler paylaşırken, Yelkenci, Sakarya’da tarım ve eğitimin bir arada sürdürülmesi yönünde gerçekleştirilen adımların çok değerli olduğuna dikkat çekti. Başkan Yüce, Bakan Yardımcısı Yelkenci’ye günün anısına hediye takdim etti.

Uyum içerisinde çalışıyoruz

Nazik ziyaretleri dolayısıyla Bakan Yardımcısı Yelkenci ve beraberindeki heyete teşekkür ederek sözlerine başlayan Başkan Ekrem Yüce, “Sakaryamız tarım sanayi ve turizmde ülkemizin önde gelen şehirlerindendir. Eğitim konusunda şehrimizde çok değerli yatırımlar hayata geçiriliyor. Bu konuda bakanlığımıza ve il milli eğitim müdürümüze teşekkür ederim. Birlikte uyum içerisinde çalışıyoruz” dedi.

Tarım lisesinin temelleri atıldı

6 bin dönüm alan üzerinde tarımsal çalışmaların hayata geçirildiği projenin ayrı bir öneminin olduğuna da dikkat çeken Başkan Yüce, “Bu alanda bir tarım lisesi hayata geçirmek için bakanlığımızla birlikte adım attık. Şuanda temelleri atıldı. En kısa zamanda inşallah eğitime başlayacak. Bazı okullarımızda da tarım bahçeleri oluşturuyoruz. Genç yaşta öğrencilere tarımın değerini anlatmak, tarımı sevdirmek için attığımız bir adımdı. Çok başarılı bir şekilde devam ediyor. Aynı zamanda mezunu olduğum imam hatip lisesini yeniden inşa ediyoruz. 48 derslikli yeni okulumuzun projesi neredeyse tamamlandı. Çevre düzenlemelerine geçtik. İnşallah kısa süre içerisinde eğitime başlayacak bir seviyeye gelecek” diye konuştu.

Sakarya’da doğru işlere doğru yaklaşım sergilenmiş

Sürdürülebilirlik, tarım ve gıda güvenliği başlıklarının Türkiye Yüzyılı hedeflerinde yer aldığını vurgulayan Bakan Yardımcısı Yelkenci, “Sakarya, tarihi birikimi, coğrafi yapısı ve iklimi ile çok önemli bir şehir. Sakarya havzası birçok sanatçı ve sporcunun yetiştiği, nitelikli çalışmaların gerçekleştirildiği bir yer. Doğru işleri doğru bir şekilde yapmanın önemini biliyoruz. Milli Eğitim Bakanlığımızın dikkat ettiği pencere de budur. Burada aldığım brifinglerde gördüm ki Sakarya’da doğru işlere doğru yaklaşım sergilenmiş. Ayrıca tarım konusunda yaptığınız çalışmaları takdirle takip ediyoruz. Eğitime sunduğunuz katkı için teşekkür ediyorum” dedi.

AdminAdmin

YORUMLAR