Hendek Güncel
HV
30 NİSAN Salı 03:25
Advert Advert

BÜYÜKBAŞ VE KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIKTA SON DURUM

Veteriner Hekim Mustafa Yıldız, "BÜYÜKBAŞ VE KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIKTA SON DURUM" konusu ile alakalı olarak bilgilendirmelerde bulundu.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 08-01-2024 15:33   Güncelleme : 08-01-2024 15:44
BÜYÜKBAŞ VE KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIKTA SON DURUM

Veteriner Hekim Mustafa Yıldız, "Türkiye'nin hayvan ithalatının artması ve buna bağlı olarak et fiyatlarına yansıyan artış hayvan yetiştiriciliğine olan ilginin azalmasından kaynaklanıyor. İlginin azalması, elverişsiz arazi yapısı ve yağmur azlığı gibi doğal sebeplerin yanı sıra sektöre olan yatırımların ve teşviklerin yetersizliğinden kaynaklanıyor.

Büyükşehir Belediyesi yasası gereği bütün köylerin mahalleye döndü. Bu nedenle hayvancılık sektörü zarar görmektedir. Hayvan yetiştiricilerinin, komşuları tarafından da sıklıkla şikayet edilmektedir. Şikayet üzerine yapılan yatırımlar, üreticinin şevkini kırıyor ve üretimden maalesef vaz geçiyor.

YASA GÖZDEN GEÇİRİLMELİ

Yasanın derhal gözden geçirilmesi gerekmektedir. Zaten üretici maliyetlerden dolayı hayvancılığı terk etmek istiyor. Yasayı bahane edip işini kolaylaştırıyor, hayvancılıkla ilgili yapmış olduğu üretimi terk ediyor. Gelecekte savaşlar su ve de gıda üzerinde olacaktır. Bunu görmek için kahin olmaya gerek yoktur. Gıda üretimini olumsuz etkileyen, ithalat, yasalar, yapılması gereken her türlü destekler mutlaka halkımız ve de ülke çıkarları için gözden geçirmek zorundayız.

Gittikçe büyüyen dışa bağımlılığı azaltmak için yerli üretime yönelik teşvik ve yatırımları artırmanın yanı sıra yem yetiştiriciliğinde önemli yeri olan meraların doğru kullanımına ilişkin düzenlemelere de ihtiyaç duyuluyor." diyerek, sözlerini sonlandırdı.

AdminAdmin

YORUMLAR