Hendek Güncel
HV
08 MAYIS Çarşamba 22:08
Advert Advert

CANLI SORDU, BABAOĞLU CEVAPLADI

Dün gerçekleştirilen Hendek Belediyesi Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısında söz alan AK Parti Grubu adına Grup Sözcüsü Hamit Canlı ardı ardına Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu'na sorularını sıraladı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 04-01-2024 19:45
CANLI SORDU, BABAOĞLU CEVAPLADI

Dün gerçekleştirilen Hendek Belediyesi Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısında söz alan AK Parti Grubu adına Grup Sözcüsü Hamit Canlı ardı ardına Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu'na sorularını sıraladı.

AK Parti Grubu Sözcüsü Canlı sordu, Hendek Belediye Başkanı Babaoğlu cevap verdi.

Canlı, "Bu yağmur kanalları ile ilgili, şimdi bu rögarlar falan yapıldı ya bizim dükkanın orada da var. Şimdi ben bakıyorum oraya, ciddi anlamda dolmuş. Daha da dolarsa görevini yapmayacak. Dinlenme yerleri var ya oraya toz, toprak, yaprak, çamur birikiyor, görevini yapmıyor. Menfezlerin temizliğinin daha bir titizlikle yapılması gerekiyor. Yoksa ileride daha büyük sıkıntılar meydana gelebilir." diyerek, sordu.

Babaoğlu, "Yağmur suyu kanalı ile ilgili, buranın temizliği ile ilgili. Özellikle temizlik personeli ile alakalı. Araç sayımızı ve personel sayımızı göreve geldiğimiz günden itibaren arttırdık. Çöp konteynerleri ilgili sorunumuzu da arttırdık." diyerek, cevapladı.

Canlı, "Sokakların temizliği ile ilgili konuşacağım. Bende 1-1.5 aydır gözlemliyorum. Dedim acaba bir sıkıntı mı oldu, eksik eleman mı var. Gerçi bu hafta bayağı toparladı bu iş de. Sokakların temizliği ile ilgili Yeni Mahalle, Rasimpaşa ve ya diğer mahalleler ile ilgili bu soruna biraz daha dikkat edersek daha iyi olur." diyerek, sordu.

Babaoğlu, "Nüfusun gelişmesi ve genişlemesi ile birlikte bunların da sayılarını arttırdık. Ayrıca bir mıntıka ekibi kurdum ben. Yaklaşık 20 kişilik. Çok da güzel gidiyordu. Mahalle ve sokaklarla ilgili. Fakat ne hikmetse, çalışan personel bulmakta, çalışanların devam etmesini sağlamakta güçlük çekiyoruz. Alıyoruz personeli işe alıyoruz sonra Organize Sanayi de de işçiye ihtiyaç var oraya gidiyorlar, orayı tercih ediyorlar. Biz dışarıdan personel bulmakta zorlanıyoruz." diyerek, cevapladı.

Canlı, "Uludere regresyon alanı çevresinde bundan 5-6-7-8 meclis öncesinde gündem yapmıştık; çöp kovaları, ışıklandırma, oturaklarla ilgili gerçi oturaklarla ilgili halk istemiyor dediniz ama bence bir daha sorgulayın onu. Birde buna ilaveten orada kasisler isteniyor, bende birkaç defa denk geldim. Gençlerimiz gençliğin vermiş olduğu heyecanla dinamikle birlikte hızlı geçiyorlar. Kasisler ve bununla ilgili hiçbir çalışmanız yok. Bir planlamanız var mı? Çöp kovaları ile ilgili herhangi bir çalışma yok. Işıklandırma ile ilgili çalışmanız yok. Bununla ilgili bir programınız var mı?" diyerek, sordu.

Babaoğlu, "Bu Uludere Çay projesi benim çocukluk hayalim. Yıllardır başkanlık öncesi dönemimde ilçe başkanlığı dönemimde, başkan olma düşüncemi oluşturduğumdan beri hayalimdi. Allah Ali Başkana nasip etti. Allah razı olsun emeklerinden dolayı. Devlet Su İşlerine bu işi sonuçta hükümet gücüyle hallettirdiler. Hendek Belediyesi'nin değil, Devlet Su İşlerinin yapmış olduğu bir proje. Ama Ali Başkan döneminde. Hükümet gücüyle onun sayesinde yapılmış bir proje, kendisine teşekkür ediyoruz." diyerek, cevapladı.

Canlı, "Halkbank'ın önü, OPET'in yanı. Bura ile ilgili bir kavşak çalışmanız var mı? Oradaki kaldırımları bu yüzden yapmadığınızı söylemiştiniz. Bu durum ne? Ne aşamada orası, ora ile ilgili ne yapacağız?" diyerek, sordu.

Babaoğlu, "Burası Sakarya Büyükşehir Belediyesinin güzergah hattı. Burayı ortaklaşa desteklerimizle sağolsun onlarında çabasıyla destekleriyle yapıldı. Orada bir kavşak çalışmamız var dedik. En son tabiki 16 ilçe ile mücadele ediyorlar. Her yerde bir şeyler yapıyorlar. Buranın ana asfaltı yapıldı. Bir kaldırım ve kavşakla ilgili sorun var. Geçen gün Talha beyle de görüştüm. Kavşak çalışmasını şu an için yapmayacaklarını, kaldırımı sadece tedavi edip, aksıyan yerleri yapacağını söyledi." diyerek, cevapladı.

Canlı, "Hendekspor'un başarılarını tabiki canı gönülden istiyoruz. İnşallah şu an ki durumdan çok daha iyi yerlere gelir. Yalnız vatandaşın da, bizim şahsi fikrimiz de Hendekspor'a verilen desteğin en az üçte biri kadar diğer takımlara, diğer tüm spor kulüplerine eğer bu rakam 50 milyon ise, en az 10 milyon, 7 milyon, 7 milyonunu diğer tüm spor branşlarına eşit miktarda bölerek muhakkak dağıtalım. Diğer spor kulüplerine destek veriyorsunuz biliyorum, ama bizim duyduğumuz, bize gelen rakamlar çok manidar rakamlar, Hendekspor'a yapılanın yanında konuşulacak rakamlar olmadığı için belirtiyorum. Bu konuda birazcık hassasiyet gösterirsek diye tavsiye ediyorum." diyerek, sordu.

Babaoğlu, "Hendek Belediyesinin Hendekspor'a kanunen belirlenmiş bütçesinin dışında yardım yapma şansı yok. Hendek Belediyesi'nin kenarında Hendekspor'a harcansın diye öyle 10 milyon, 20 milyon öyle bir para yok. Diyor ki; binde iki oranında, bizim bütçemiz 300 milyon Hendekspor ve Hendekspor'un dışında bütün amatör spor kulüplerine harcayacağımız paranın toplamı 600 bin lira. Bunu yasal olarak bir kenarıya koyalım. Biz diğerlerini, diğer harcamaları bağış severler, hayır severler, Hendekspor'a gönül vermiş iş adamları bizim desteğimizle bizim ricamızla yapılan bağışlar." diyerek, cevapladı.

Cemil TekinCemil Tekin

YORUMLAR