Anahtar (A) Parti Sakarya İl Başkanı Hakan Yazıcı, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in “Adalet’te borsa algısı” açıklaması ve son dönemde belediye başkanlarının parti değiştirmesiyle ilgili kamuoyunda süren tartışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Özgür Özel’in adalet sistemine ilişkin “borsa” benzetmesine değinen Yazıcı, adaletin güvenilirliğinin en küçük şüpheye dahi mahal vermeyecek şekilde korunması gerektiğini söyledi. “Yargı, bir piyasa değeri gibi inişli çıkışlı algıların konusu olamaz. Devletin temeli, bağımsız ve tarafsız adalet üzerine kurulur” dedi.
“Parti Değişimleri Halkın Güvenini Sarsıyor”
31 Mart 2024 seçimlerinin ardından çok sayıda belediye başkanının partiler değiştirdiğine dikkat çeken Yazıcı, özellikle bazı belediye başkanlarının seçimden kısa süre sonra iktidar partisine geçmesinin seçmen nezdinde rahatsızlık yarattığını belirtti. “Seçimle kazanılan makamlar, halkın iradesiyle emanet edilmiştir. Bu emaneti, koltuk kaygısıyla ya da siyasi pazarlıklarla başka ellere teslim etmek, demokrasiye zarar verir” ifadelerini kullandı.
“Siyasi Baskı, Demokratik İşleyişi Bozar”
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Özgür Özel’e açtığı manevi tazminat davasını da değerlendiren Yazıcı, bu tür davaların siyasi baskı aracı haline gelmesinin demokratik siyasetin doğasına aykırı olduğunu söyledi. “Demokrasi, fikirlerin özgürce ifade edilmesiyle güçlenir. Hukuk yoluyla susturma girişimleri, halkın yönetime güvenini zedeler” diye konuştu.
“Yerel İrade Korumaya Değerdir”
Yerel yönetimlere yönelik müdahalelere de tepki gösteren Yazıcı, “Belediye başkanları ve meclis üyeleri, doğrudan halkın iradesiyle göreve gelir. Bu iradeye yönelik her müdahale, seçim sonuçlarını geçersiz kılmak anlamına gelir” dedi.
Hakan Yazıcı, açıklamasını “Adaletin tartışmaya açıldığı, ilkelerin yok sayıldığı bir siyasetin ülkeye fayda sağlaması mümkün değildir. Halk, dürüst, şeffaf ve kararlı bir yönetim anlayışı görmek istiyor” sözleriyle tamamladı.
Admin





















