Hendek Güncel
HV
26 NİSAN Cuma 13:15
Advert Advert Advert

Hendek’te Öğrenci Velilerinin İkili Eğitim İstemiyoruz Tepkisi

Hendek Şehit Ali Gaffar Ortaokulu’nda düzenlenen Karne Törenine, "İkili Eğitim İstemiyoruz" tepkisi damga vurdu.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 19-06-2022 00:08
Hendek’te Öğrenci Velilerinin İkili Eğitim İstemiyoruz Tepkisi

Karne Töreni sonrası okul bahçesinde toplanan onlarca öğrenci ve öğrenci velisi bir araya gelerek yıkılması düşünülen Hendek Anadolu Lisesi öğrencilerinin Şehit Ali Gaffar Okkan Ortaokulu öğrencileri ile bir arada eğitim görmelerini istemediklerini söyleyerek yaşanan duruma tepki gösterdiler.

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılının son gününde Hendek Şehit Ali Gaffar Okkan Ortaokulunda öğrenci ve velilerin okul bahçesinde Şehit Ali Gaffar Okkan Ortaokulu apart okul veya kiralık okul değil. Bu duruma razı değiliz ve yetkililerin bu kararı gözden geçirmelerini istiyoruz açıklaması yıl sonu karne törenine damga vurdu.

Diğer Yandan Hendek Şehit Ali Gaffar Okkan Ortaokulu bahçesinde karne töreni sonrası toplanarak tepki gösteren onlarca veli ve öğrenci tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Atike Hanım Lisesi yarım dönem Gaffar Okkan da eğitim gördü. Yenimahalle İlköğretim Okulu yıkıldı. Üç buçuk yıl burada eğitim gördü. İmam Hatip Ortaokulu olarak da burada eğitim yaptı. Üç okul aynı anda burada eğitim yaptı.

Şimdi de Hendek Lisesi yıkım kararı sonrası burada öğretim görecek deniyor. Bizim çocuklarımız öğleden sonra okula gidecek ve gece karanlığında okuldan çıkacaklar. Hafta içi okul sonrası çocukların tamamlayıcı kursu oluyor. Spora gidenler var. Karate, güreş, cimnastik, futbol ve.bu durumda yine bizim çocuklarımıza mağdur edilecektir.

Hendek'te aynı ölçekte bir çok okul var ve bu okullar değerlendirilsin. Şehit Ali Gaffar Okkan Ortaokulu apart okul veya kiralık okul değil. Bu duruma razı değiliz ve yetkililerden bu kararı gözden geçirmelerini istiyoruz."

Hendek'te yeni bir modern okulun yapılması bizi mutlu eder. Ancak her yıkılan okulun yükü her defasında sadece Şehit Ali Gaffar Okkan Ortaokulu'na yüklenemez. Okulun giriş çıkış saatlerinde servis araçları ve velilerin araçları trafik tamamen karmaşaya dönerken, bir de lisenin gelmesi çıkılmaz hal alır. Okulun fiziki şartları kendi öğrencisine yetersiz gelirken, bir de üzerine Anadolu Lisesi'nin gelmesi ve ortaokul öğrencileri ile liseli öğrencilerin birlikte okumaları sorunlar yaratacaktır. Çocuklarımızın geleceğini etkileyecek bu duruma yetkililerin kayıtsız kalmamasını istiyoruz açıklamasını yaparak, "İkili Eğitim İstemiyoruz" Milli Eğitim Bakanlığı, Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Hendek’te bulunan Siyasi Parti Temsilcilerine seslenerek bu durumun bir an önce düzeltilmesini talep ettiler.

Cemil Tekin

AdminAdmin

YORUMLAR