Hendek Güncel
HV
02 MAYIS Perşembe 06:01
Advert Advert

İKİLİ EĞİTİM KARARINA VELİLERDEN TEPKİ

2022-2023 Eğitim ve Öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala Hendek Cumhuriyet İlkokulu ikili eğitim kararı aldı. Yeni Eğitim ve Öğretim yılında okulda okuyan 1. ve 2. sınıflar öğlenci, 3. ve 4. sınıflar ise sabahçı olacak. Bu duruma öğrenci velileri büyük tepki gösterdi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 04-09-2022 18:58   Güncelleme : 04-09-2022 19:35
İKİLİ EĞİTİM KARARINA VELİLERDEN TEPKİ

2022-2023 Eğitim ve Öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala Hendek Yenimahalle’den Öğrenci velilerinin şerzenişlerini aktaran bir mesaj aldık. Haber sitemize ulaşan vatandaşlar, mahallelerinde bulunan Cumhuriyet İlkokulunun aldığı ikili Eğitim ve Öğretim kararına tepki göstererek bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada;

"2022-2023 Eğitim ve Öğretim yılı öncesi Hendek Yenimahalle'de bulunan Cumhuriyet İlkokulu için ikili eğitim kararı alındı. 1. ve 2. sınıflar öğlenci, 3. ve 4. sınıflar ise sabahçı olacak. Milli Eğitim Bakanlığı'nın ikili eğitimi bitirmek için yaptığı çalışmalara rağmen Cumhuriyet İlkokulu için hem de okulların açılmasına sayılı günler kala, son dakika alınan bu karar biz öğrenci velilerini rahatsız etti.

Tüm veliler son dakika da alınan bu karardan çok rahatsız. Kamu çalışanlarının yoğun bir şekilde yaşadığı Yenimahalle'deki Cumhuriyet İlkokulu herkesin düzenini bozduğunu iddia eden öğrenci velileri, en çokta öğrenciler ikili eğitim ile eğitimin eşitlik ilkesine takılmış oluyor. Keza Cumhuriyet İlkokulu misafir bir okul olarak değil kendi okulunda misafir okul ağırlamadan ikili eğitime dönüştürüldü.

Sabahçılar gün doğmadan okulda ders başı yapacak, öğlenciler de ortam tamamıyla karanlık olunca okuldan çıkacaklar. Hem de bu öğrenciler ilkokul öğrencileri olacak. Karar almak çok basit. Anlaşılan Hendek için eğitim her zamanki gibi kimsenin umrunda değil." diyerek tepkilerini gösterdiler ve yetkililerden alınan kararın gözden geçirilmesini istediler.

AdminAdmin

YORUMLAR