Hendek Güncel
HV
27 NİSAN Cumartesi 23:15
Advert Advert

İtfaiye teşkilatımızı güçlendirecek yeni yatırımları hayata geçiriyoruz

Başkan Ekrem Yüce, İtfaiye Haftası münasebetiyle kahraman itfaiyecilerle buluştu. Yüce, “Büyük bir özveriyle gece gündüz demeden vatandaşlarımızın ve diğer canlıların yardımına koşan itfaiye personelinin İtfaiye Haftasını can-ı gönülden kutlarım. İtfaiye teşkilatımızı güçlendirecek yeni yatırımları kararlılıkla hayata geçiriyoruz” dedi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 27-09-2023 17:59
İtfaiye teşkilatımızı güçlendirecek yeni yatırımları hayata geçiriyoruz

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, İtfaiye Haftası münasebetiyle İtfaiye Dairesi Başkanlığını ziyaret etti. İtfaiye Daire Başkanı Ayhan Orhan Arancı ve itfaiye erleri tarafından karşılanan Başkan Yüce, nöbetçi itfaiyecilere görevlerinde başarılar diledi. İtfaiye Daire Başkanı Arancı yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgileri paylaşırken Başkan Yüce, Sakarya’mızın güvenliği için 7/24 görev başında özverili ve fedakârca çalışan itfaiye erlerine teşekkür etti.

Fedakârca görev yapıyorlar

309 yıldır tüm zorlu koşullarda hizmet veren bir itfaiye teşkilatının insanın olduğu her yerde her zaman bir ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Başkan Ekrem Yüce, “Büyük bir özveriyle gece gündüz demeden vatandaşlarımızın ve diğer canlıların yardımına koşan itfaiye çalışanlarımızın İtfaiye Haftasını can-ı gönülden kutlarım. 24 saat büyük bir özveriyle yangın, sel, deprem ve orman yangını gibi doğal afetlerde itfaiye teşkilatımız vatandaşlarımızın can ve mal varlığını korumak için üstün bir gayret göstermiş, üzerine düşen görevi fedakârca yerine getirmiştir. Bizlerde teşkilatımızın modern şartlarda hizmet vermesini sağlamak amacıyla yeni yatırımları kararlılıkla hayata geçiriyoruz” dedi.

Afet Yönetimi ve Eğitim Merkezi

İtfaiye teşkilatının günün şartlarına uygun modern ve güçlü bir yapıya kavuşması için çalıştıklarına değinen Başkan Yüce, “Yakın zaman önce inşa çalışmalarına başladığımız Güneşler’de ki Afet Yönetimi ve Eğitim Merkezi ile itfaiye binası projemiz hızla tamamlanıyor. İnşallah yıl sonuna kadar projeyi tamamlayıp, afet altyapımızı güçlendireceğiz. Aynı zamanda Afet Yönetimi ve Eğitim Merkezi ile Sakarya’da afet bilincini en üst seviyeye çıkaracağız. Kritik tatbikat ile eğitimlerin yer alacağı merkezde, dumanlı kaçış simülasyonları, sanal gerçeklik bölümleri, fay kırılım modülleri de yer alacak. Eğitim tesisinde afet öncesi ve sonrası tüm eğitimler uygulamalı olarak sunulacak. Vatandaşlarında olası afetler durumda bilinçlenmesi için merkezimizde eğitimler vereceğiz” dedi.

AdminAdmin

YORUMLAR