Hendek Güncel
HV
20 NİSAN Cumartesi 05:51
Advert Advert Advert

MADEM Kİ; BU KADAR BASİTTİ DE, ŞİMDİYE KADAR NEDEN UYGULAMADINIZ?

Yıkım kararı çıkartılan Hendek Anadolu Lisesi'nde okuyan 670 öğrencinin akıbeti yavaş yavaş belli oluyor.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 17-09-2022 14:21   Güncelleme : 17-09-2022 15:11
MADEM Kİ; BU KADAR BASİTTİ DE, ŞİMDİYE KADAR NEDEN UYGULAMADINIZ?

Haftalardır yerel ve ulusal basında geniş yer bulan Hendek Anadolu Lisesi'nin yıkım kararı ile ilgili olarak her gün bir yeni bilgi ortaya çıkıyor.

Günlerdir eylemini sürdüren Hendek Anadolu Lisesi'nin öğrenci ve öğrenci velilerine her yerden, her kesimden yeterli olmasa da belirli ölçüde detek geldi. Belki destek beklenilen kesimlerden gelmedi ama halk, vatandaş mağdur olan öğrenci ve velilerini okul önünde yalnız bırakmadı.

Okuldan gündüz masa ve sandalyeler taşınmaya çalışıldı. Okul önünde teyakkuzda olan öğrenci ve veliler buna izin vermedi. Aynı günün sonunda gece operasyonu ile tekrar hamle yapmak isteyen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün talimatındaki ekip, yine başarılı olamamıştı. Hatta bu olaydan bir gece sonra yine gece operasyonu ile olayların başrolündeki isim olan İlçe Milli Eğitim Müdürü de görevinden alındı.

Son olarak ilçede yaşanılan bu olaylarla ilgili son durum ise, Hendek Anadolu Lisesi'nde okuyan 670 öğrencinin Akova Mahallesi'nde bulunan bir okula yerleştirilmesi. Daha öncesinde Nuriye Mahallesi'ndeki bir okula yönlendirilen öğrenciler, o okula gitmeme kararı alınca, şimdi ise Akova Mahallesi'ndeki okul gündeme geldi.

Akova Mahallesi'nde bulunan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne yönlendirilen öğrencilerin tam gün olarak eğitim alacağı, okulda asla ikili eğitimin olmayacağı, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin, Hendek Anadolu Lisesi ile tamamen ayrı bir binada olacağı ve okula giriş-çıkışların da ayrı şekilde yapılacağı, sınıflarda akıllı tahtanın kullanılacağı, okula gelecek öğrencilerin ulaşımının ücretsiz karşılanacağı, tüm öğrencilere ücretsiz olarak öğlen yemeklerinin verileceği ve okul giriş kapısında özel güvenlik görevlisinin bulunacağı ifade ediliyor.

AdminAdmin

YORUMLAR
Kadir Kuzu 2 yıl önce
Amaç Hendek Lisesi gibi okulun yıkılıp yok olmasını önlemek değilmiydi? Ne oldu şimdi.Benim mezun olduğum Hendek Lisesi nerede şimdi.Anadolu lisesini de çokk ararsınız