Hendek Güncel
HV
28 MART Perşembe 12:29
Advert Advert Advert Advert Advert Advert Advert Advert Advert Advert Advert Advert

‘Nasreddin Dede’ oyunu 3. kez sahne yaptı

Büyükşehir Belediyesi kültür sanat etkinlikleri kapsamında, daha önce prömiyeri gerçekleştirilen ‘Nasreddin Dede’ çocuk tiyatro oyununu tekrar seyirciyle buluşturdu. Yoğun talep nedeniyle yeniden seyirciyle buluşan oyun, Sakarya Kent Tiyatrosu’nun performansıyla gerçekleştirildi.

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 26-01-2023 16:49
‘Nasreddin Dede’ oyunu 3. kez sahne yaptı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Ocak kültür sanat etkinlikleri, minikler tarafından yoğun ilgi gören ‘Nasreddin Dede’ çocuk tiyatro oyunu ile devam etti. 5 Aralık’ta prömiyeri gerçekleştirilen oyunun ilk gösterimi ise 21 Aralık’ta gerçekleştirilmişti. Miniklerin yoğun ilgisi ve talepleri doğrultusunda tekrar programa alınan oyun, bir kez daha seyirciyle buluştu. AKM’de tek seansta gerçekleştirilen oyun, çocukların yanı sıra ebeveynler tarafından da ilgiyle izlendi.

Günümüzde yaşanan toplumsal olaylara ışık tutmaktadır

Engelli bir gencin toplumda karşılaştığı sorunları, Nasreddin Dede’nin kısa hikayelerine uyarlayan Sakarya Kent Tiyatrosu ekibi, 23 kişilik kadrosuyla miniklere zaman zaman duygusal anlar yaşatırken, zaman zaman da güldürdü. Oyunun yazarı ve yönetmeni Seçkin Bayramoğlu oyun ile ilgili kısa bir konuşma yaparak, “Nasreddin Dede oyunumuz günümüzde yaşanan toplumsal bazı olaylara ışık tutmaktadır. Özellikle çocuklarımızın sosyal hayatta çevresine karşı geliştirdiği davranış biçimlerine özel dokunuşlar yaparak, onların gelecekte topluma daha doğru bir şekilde entegre olmasına önemli katkılar sunmaktadır” diye konuştu.

AdminAdmin

YORUMLAR