Hendek Güncel
HV
19 NİSAN Cuma 00:28
Advert Advert Advert

Net Tavır programının konuğu Yunus Aydemir oldu

102.2 Sakarya Radyo Mega ve Adatavır.com ortak yayını ile canlı olarak yayınlanan "Net Tavır" programının bu haftaki konuğu İYİ Parti Sakarya 28. Dönem Milletvekili Adayı ve İyi Parti Sakarya İl Gençlik Kolları Başkanı Yunus Aydemir oldu.

RÖPORTAJ
Giriş Tarihi : 27-04-2023 10:05   Güncelleme : 27-04-2023 12:12
Net Tavır programının konuğu Yunus Aydemir oldu

102.2 Sakarya Radyo Mega’da canlı olarak yayınlanan Semiha Özgür Sezer’in hazırlayıp sunduğu 102.2 Sakarya Radyo Mega ve Adatavır.com ortak yayını ile canlı olarak yayınlanan "Net Tavır" programının bu haftaki konuğu İYİ Parti Sakarya 28. Dönem Milletvekili Adayı ve İyi Parti Sakarya İl Gençlik Kolları Başkanı Yunus Aydemir oldu.

"Yunus Aydemir kimdir?"

Programın yapımcısı ve sunucusu Semiha Özgür Sezer’in kendinizi tanıtır mısınız? Yunus Aydemir kimdir sorusuna Yunus Aydemir: "1993 yılında Sakarya’da doğdum, lise öğrenimimi Tes-İş Anadolu Lisesinde tamamladım. Ardından Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme Bölümünü bitirdim ve yan dal olarak İktisat Bölümünü tamamladım. Sonrasında ticari faaliyetlere atıldım ve dahada önemlisi asıl mesleğim dediğim basketbol antrenörlüğüne kendi kurmuş olduğum bir kulüpte devam etmekteyim." diyerek kendisinden bahsetti.

"Siyasete çocuk yaşlardan itibaren ilgim vardı..."

Yunus Aydemir, siyasete nasıl atıldığını da şu sözlerle dile getirdi: "Siyasete çocuk yaşlardan itibaren ilgim vardı ancak sporcu olduğumdan dolayı çok fazla siyasetle ilgilenme fırsatım olmamıştı. Siyasetle ailem daha çok iç içeydi küçük yaşlarsan itibaren siyasetin içerisinde büyüdüm. Çocuk yaşlardan itibaren hep hissettim ama hiçbir zaman siyasetin içinde aktif olarak var olmamıştım. 2019 yılında İYİ Parti üyeliği ile beraber ilk defa siyasete atıldım. Üye olduktan sonra tarafıma Gençlik Kolları İl Başkanlığı görevi tarafıma uygun görüldü atamam gerçekleşti ve 3 senedir İl Gençlik Kolları Başkanlığı yapmaktayım."

"İYİ Parti denildiği zaman aklıma gelen ilk kelime samimiyet oluyor"

Neden İYİ Parti diye kendisine yöneltilen soruya ise, Yunus Aydemir şöyle cevap verdi: "İYİ Parti denildiği zaman aklıma gelen ilk kelime samimiyet oluyor. Bu gerçekten beni en çok etkileyen şeylerinden biri olmuştu. Sonuçta bir partiye üye olarak siyasete başlıyorsunuz. İYİ Parti ilk kurulduğu andan itibaren takip ettiğim bir partiydi. Kurulduktan bir buçuk sene sonra üye oldum onun öncesinde de zaten genel başkanımız Sayın Meral Akşener’i de önceki siyasi geçmişinden tanıyıp takip ediyordum. İYİ Parti’de liyakat ön planda, şuan içinde olduğum için bunu daha iyi hissedebiliyorum ve gerçekten İYİ Parti’de genel başkan yardımcılarına baktığınızda liyakatin ne kadar önemli olduğunu parti içerisinde anlayabiliyorsunuz. Gerçekten samimi hissiyat ve vatanperver insanlarla beraber yol yürüme hissiyatı beni İyi Parti’ye en çok bağlayan şeylerden biri oldu."

"Milletvekilliğini bir meslek olarak görmememiz gerekiyor"

- Peki bir vekil olarak mecliste şehrimizi temsil ediyor olsanız, halk için nelerin değişmesini temenni edersiniz? Bu doğrultuda hedefleriniz nelerdir. Meclise girdiğiniz zaman mecliste ben şu düzenlemelerin yapılması için gayret göstereceğim çaba göstereceğim dediğiniz belirli ana noktalar var mı diye soran Semiha Özgür Sezer’in yöneltmiş olduğu soruya, Yunus Aydemir: "Milletvekilliğini şöyle görüyorum. Halkın sesi olması gereken bir kurum buna bir meslek diyemeyeceğim çünkü milletvekilliğini bir meslek olarak görmememiz gerekiyor. Ben bunu bu şekilde nitelendiriyorum. Benim bir genç aday olarak üzerine basa basa haykırmak istediğim konu, gençlerin yurt dışına gidebilmeleri. Bu konunun bir an önce çözülmesi benim siyasete girme sebeplerimden bir tanesi bu. Bu konuyla ilgili elimden gelen her şey ile mücadele etmek istiyorum. Çünkü bu sorunun ilerleyen dönemlerde ülkemizin en büyük problemlerinden biri olacağını düşünüyorum. Sakarya gerçekten çok güzel bir şehir kültürel zenginliğinin yanı sıra ciddi anlamda potansiyeli olan bir şehir konumu itibari ile İstanbul ve Ankara gibi metropollere yakın olması sebebiyle, ben Sakaya’nın hakettiği yerde olmadığını düşünüyorum. Hem şehirleşme açısından hemde genel potansiyelinin ortaya çıkartılamadığını düşünüyorum. Belki belediyecilik anamında belki de Milletvekillerinin Sakarya’yı çok fazla savunamamasına bağlıyorum ama dediğim gibi benim şehrim için yapabileceğim en önemli şeylerden birtanesi şehrimizin gereken değere gereken refah seviyesine şehircilik anlamında kavuşması."

"Çocuklarımızın, gençlerimizin çok fazla büyük talepleri yok..."

Aydemir konuşmasının devamında ise, şunları söyledi: Aydemir, "Aslında halk tarafından çok fazla beklentilerimiz yok, en basiti geçenlerde Ümit Dikbayır vekilimiz ile gerçekleştirdiğimiz bir programda küçük çocuklar biz oyun parkı istiyoruz, diyerek bir talepte bulundular. Yani bizim aslında çocuklarımızın, gençlerimizin çok fazla büyük talepleri yok. Yaşam standartlarıyla alakalı aslında. Mesela ben basketbol sporcusuyum. Çocukluğumdan beri Sakarya’nın çeşitli yerlerinde dışarı çıkıp akşamları basketbol oynuyorduk arkadaşlarımızla. Hala bu aynı problemleri görüyorum. 15-20 sene önceki problemleri şu anda da görüyorum. Mesela 1 tane pota yok, bakımlı saha yok sadece basketbol nezninde söylemiyorum, bakımlı parklar yok. Basit problemler 15-20 senedir çözüme kavuşmamış. Bizim yaşam kalitesi anlamında artmamız gerekiyor. Sakarya halkı bunu çok hak ediyor. Park bahçeler konusu vs. bunu çok genişletebiliriz fakat ben en basit yöntemiyle anlatmak istedim. Sakarya’nın gerçekten ciddi potansiyeli var ve bu potansiyelin ortaya çkması içinde bizim belli kaynakları halka çevirmemiz gerekiyor.
Sakarya şehrinin çok artısı var. Sakarya farklı milleti bir birine bağlayan ve barındıran bir memleket. Aslında bunu bu şekilde gördüğümüzde şu var, çok kozmopolitik bir şehir Sakarya. Bu çok büyük bir avantaj. Çünkü farklı milletlerin bir arada yıllardır kardeşçe yaşaması bizim en büyük artımız olarak görüyorum. Saniyeleşmeden tutun, tarıma kadar bir çok artımız var ama bunların planlı bir şekilde yapılması gerekiyor. Baktığımızda ise belli bir plan ve programdahilinde yapılmıyor bazı şeyler ve maalesef bütün projeler ya yarıda kalıyor yada gerçekleşmiyor."

"Gençlerin en çok kullandığı yerlerden biri AFA Kültür Merkezi'ydi. Maalesef o da yıkıldı"

"Sakarya’da gençlerin en çok kullandığı yerlerden bir yer AFA Kültür Merkeziydi. AFA Kültür Merkezi yıkıldı. Gençler orada tiyatro ve kültür sanat ile alakalı etkinliklere katılıyordu. Hepimiz biliyoruz AFA Kültür Merkezi Donatım'daydı. Herkesin tiyatroya ve kültür sanat etkinliklerine severek gittiği bir yerdi. Burası yıkıldı ve yaklaşık 5-6 senedir yerine her hangi bir çivi dahi çakılmadı. Bu şunu gösteriyor. Sakarya’nın demek ki kültür ve sanatla alakalı kendini geliştirebileceği veya eğlenebileceği noktalar konusunda çok ciddi problemleri var yada bu değer bilinmiyor. AFA Kültür Merkezi gibi bir kültür merkezimiz, bir fuar alanımız maalesef yok. Bence bu bizim en büyük eksikliklerimizden biri olduğunu düşünüyorum."

"İYİ Parti gerçekten planlı ve programlı çalışan bir parti"

Milletvekili Adayı Yunus Aydemir, "İYİ Parti gerçekten planlı ve programlı çalışan bir parti. Dediğim gibi bunu yapacağımız projelerimizden, genel merkezimizin yapmış olduğu projelerden çok rahatlıkla görebiliyoruz. Örnek veriyorum eğitim konusunda, ekonomi anlamında çok iyiyiz. Benim partime en güvendiğim konulardan biri ekonomi. Tüm alanlarda çok eğitimli, çok değerli ve işinin çok ehli insanlar var mesela gerçekten Türkiye’yi refaha kavuşturacak ekonomi kadromuz var. Prof. Dr. Bilge Yılmaz, Ümit Özlale, Erhan Uslu gibi çok önemli bir çok isim var. Eğitim alanında ise Sevinç Atalay var. Çok kaliteli bir eğitimci ve eğitimi bilen biri. İkinci soruda da bunun cevabını vermiştim. Liyakat gerçekten bizim partimizin en değerli noktalarından biri ve benim katılma noktalarımdan bir tanesi oldu. Partimde şunu görüyorum aslında liyakatin getireceği refahı görüyorum. O yüzden partime o noktada çok güveniyorum. Sakarya anlamında da Sakarya’nın vekilleri ciddi işler yaptılar. Bir tane vekilimiz var Ümit Dikbayır, o da Sakarya için birçok şey yaptı. Bir tanesini örnek verebilirim; bu örnek aslında bizim siyasete bakış açımızı özetleyen bir örnek. Sakarya’nın vergi anlamında bir problemi var. Biz büyük firmalara sahibiz ama Sakarya’da vergi vermedikleri için burada Sakarya’nın kazancı olmuyordu. Bununla alakalı mecliste sayın vekilimiz Ümit Dikbayır bir önerge sundu ve bu reddedildi. Siyasi anlamda bakıldığında hiçbir şekilde İYİ Parti’ye yarayacak her hangi bir şey yok. Bu sadece Sakarya halkı için bir fırsattı. Maalesef bu önerge reddedildi. Bu benim en büyük üzüntülerimden biridir. Gerçekten biz siyasete böyle bakıyoruz. Sakarya halkının kazanacağı değerler üzerinden bakıyoruz. Tabiki partimizin çıkarları ve doğruları üzerinden hareket etmeliyiz ama Sakarya halkının çıkarları bizim partimizin çıkarlarındanda önde geldiğini vekilimiz çok güzel gösterdi." diyerek cevap verdi.

"En büyük özelliklerimden biri genç ve enerjik olmam..."

- Sizi diğer vekillerden farklı kılan şey nedir? Her vekilin bu sorumluluğu üstlene bilmesi için idealist bir vizyonada sahip olması lazım. İdealist misiniz? Sorusuna Yunus Aydemir’in cevabı: "En büyük özelliklerimden biri gencim ve enerjiğim. Bu noktada diğer vekillerden ayıran özellik derken şunu şu şekilde söylebilirim genç olmak ve siyasetin içerisinde genç olarak var olmak gerçekten güzel bir şey ve aynı zamanda acı bir şey. Acı bir şeyi şu anlamda söylüyorum. Biz gençler olarak siyasetle uğraşmak yerine başka kaygılarımızın olması lazım gençler olarak. Örnek veriyorum; oturduğumuz da yurt dışına nereye tatile gidelim yada arkadaşlarla sosyalleşmek için nereye gidelim, sporla uğraşalım, sanatla uğraşalım diye düşünmemiz lazım ama maalesef siyasete girmek zorunda kaldık. Bir şekilde belli sesleri duyabilmek içinde siyasetin içinde var olacağız. İnşallah öyle bir refaha sahip oluruz ki, bunu da İYİ Parti sayesinde hissediyorum ve olacağımızıda biliyorum. Öyle bir refah seviyesine ulaşacağız ki gençler hobi olarak veya bu işin okulunu okuyarak bu işin içinde var olsunlar. Mecburiyetten siyaset yapmak zorunda kalmayalım."

- Halkımızın en çok rahatsız olduğu durumlardan birini sormak istiyorum. Bizler Net Tavır olarak sorularımızı net bir şekilde sorarız ve soruyoruz. Bu kadar yoğun bir şekilde çalışıyorsunuz ve halkın içindesiniz. Seçildikten sonra halkın en çok şikayetçi olduğu şey vekillerimize ulaşamıyoruz, görüşemiyoruz yada merağımızı aktaramıyoruz. Bizi unuttunuz denilen konular var. Yani seçimden sonra kayıp olacak mıyız? Halktan kopacak mıyız? Halk vekillerine ulaşabilecek mi halk ile iç içe olacak mısınız?

"Milletvekilliğini meslek olarak görürseniz halktan koparsınız"

Aydemir, "Dediğim gibi Milletvekilliği meslek olarak görülürse halktan kopuyorsunuz. Vekilliği bir kazanç olarak görürseniz eğer siz meslek sahibi oluyorsunuz aslında. Vekilliği bu şekilde görmemek lazım. Milletvekilinin sadece halkın iradesini meclise taşıyan bir platform olarak kullanmak lazım. Halkın içinden kopmayı ben algılayamıyorum. Milletvekili olan bir sıfat nasıl olurda halktan kopuyor. Sakarya şehrinin sorunlarını, problemlerini, isteklerini mücadele içerisinde anlatmayacaksak meclise gitmenin mantığı olduğunu düşünmüyorum. Bunu yapacak bir sürü arkadaşlarımız var. Bir sürü donanımlı insan var. Burada önemli olan halkın iradesini yansıtmak ve geri döndüğünüzde de Sakarya şehri için çalışmalıyız. Ben eğer seçilirsem halkın içinden kopmam ve halkın sesi olurum. Sakaryam için daha yoğun çalışmalar yaparım. Genç vekil adayı olarak şunu görüyorum gençlerle beraber olmanın mutluluğu çok başka bir şey ve bunu hiçbir zaman bırakacağımı düşünmüyorum. Yine aynı kafede kahvemi içeceğim yine aynı arkadaşlarımla buluşacağım yine halkımızın sesini, problemlerini meclise taşıyacağım ve çare üreteceğim. Olması gerekeninde bu olduğunu düşünüyorum."

"Ben genç bir aday olarak şunu istiyorum..."

Yunus Aydemir son olarak sözlerine şu şekilde devam etti: "Ben genç bir aday olarak şunu istiyorum; bizi dinleyenlerden, izleyenlerden ve Sakarya halkından. Bazı şeylerden çok bunaldık, yıprandık. Bu süreçte ekonomik olarak, psikolojik olarak gerçekten yıprandık. Türkiye ve Sakarya halkı şuan içinde bulunduğumuz yaşam standartlarını hak etmiyor. Daha güzel daha refah bir Türkiye hak ediyor. Ben bu nokta da halkımızın gereğini yapacağına eminim ve bu konuda hiçbir çekincem yok. İnşallah güzel günler göreceğiz. İYİ günler göreceğimizi düşünüyorum. İYİ günler yakında..." diyerek sözlerini noktaladı.

AdminAdmin

YORUMLAR