Hendek Güncel
HV
29 MART Cuma 13:51
Advert Advert Advert Advert Advert Advert Advert Advert Advert Advert Advert Advert

Sakarya İnternet Yayıncıları Derneğinden BİK yasası ile ilgili basın açıklaması

Dernek Başkanı Hüseyin Pınarlı bugün AKM önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında yasanın parası olan yapsın mantığı güttüğünü bununda basına zarar verdiğini belirtti.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 02-06-2023 11:22
Sakarya İnternet Yayıncıları Derneğinden BİK yasası ile ilgili basın açıklaması

Bilinmelidir ki; Biz internet yayıcıları çıkan internet yasasına destek veriyoruz.Ülkemizi insanlarımızı yanlış yönlendiren ve kim olduğu belli olmayan haber sitelerinin kapatılması taraftarıyız. Her yasada olduğu gibi çıkan internet yasasında eksik gördüğümüz yönler var zamanlan bunların giderileceğine eminiz. Tüm dünya ülkelerinde basın desteklenirken ülkemizde yerel yönetimler tarafından yapılmakta fakat ilanların basın ilan kurumu tarafından aracı olarak verilmesi, ilan alan kurumların gelir paylarından yüzde 15 azalma yaşanmaktadır.

Kurumların ilan alabilmesi için en az 2 iletişim fakültesi mezunu şartı var. Eğer bu üniversiteden mezun olan arkadaşlarımıza istihdam sağlanmak için yapıldıysa 2 yıllık üniversite mezunu radyo tv basın yayın mezunu olan ne olacak. Bir başka husus kendi ailemizde iletişim veya dengi okul mezunu olsa dahi kendi bünyende anılan şartlarda çalıştıramıyorsun bu yıllarca emek vermiş insanların çıkan yasayla bir köşeye itilmesi demektir.

Bir zamanlar çıkan radyo televizyon yasasını çıkartırken yapılan yanlışlara benziyor. Nedir bu yanlışlar? İkinci derece akraba ortak olamaz ve her ortak yüzde 20 den fazla hisse sahibi olamaz. Günümüze baktığımızda bunları olmadığını görüyoruz. O günlerde çıkan yasa birçok insanı mağdur etmiştir. Aynı yanlışlar, Çıkan internet yasasında vardır. Yasanın tekrar ele alınıp Yayıncı arkadaşlarımızın mağduriyetinin bir an önce giderilmesi gerekmektedir.

Bizler internet yayıncıları olarak yanımızda kendi çocuklarımıza gelecek sunamayacaksak. Kazançlarımızdan vergimizi verdiğimiz halde, yüzde 15 pay verip gelirlerimiz daha da azalacaksa. Yasalar vatandaşların haklarını korumak için çıkartılır ve düzenlenir. Çıkan yasa parası olan yapsın mantığı gütmektedir. Bilinmelidir ki; Birçok basın mensubu yaptığı işi severek gönül vererek yapmaktadır. Yapılan iş aynı zamanda Evimize ekmek çocuklarımıza gelecek sağlamak için. 15 Temmuz gecesi basının ne kadar önemli olduğu açık bir şekilde ortaya çıkmıştır.

TRT işgal edilmiş darbe bildirisi yayınlanmıştır özel radyo tv internet habercilerinin destekleriyle darbe önlenmiştir. Açık bir şekilde ortadadır ve bu yüzden basın her şekilde desteklenmelidir. Ülkeyi bölmeye çalışan şer odaklı her türlü yayının önlenmesine gerekli cezaların verilmesinde devletimizin yanındayız.

AdminAdmin

YORUMLAR