Hendek Güncel
HV
28 NİSAN Pazar 20:52
Advert Advert

VALİ KALDIRIM, KAYMAKAM ACIR VE BAŞKAN YARDIMCISI BAHADIR SEL’İN VURDUĞU MAHALLELERDE

Hendek Belediyesi yoğun yağmur yağışları sonrası ilçe genelinde yaşanan sel ve taşkınların ardından tüm olumsuzlara mesai mefhumu gözetmeksizin 7/24 müdahale ederken, Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Hendek Kaymakamı Halil İbrahim Acır ile birlikte felaketin yaşandığı mahalleleri ziyaret edip incelemelerde bulunarak Hendek Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaverdi Bahadır’dan devam eden çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 20-06-2023 13:31   Güncelleme : 20-06-2023 13:41
VALİ KALDIRIM, KAYMAKAM ACIR VE BAŞKAN YARDIMCISI BAHADIR SEL’İN VURDUĞU MAHALLELERDE

ÇALIŞMALAR MAHALLE MAHALLE DEVAM EDİYOR

Ülkenin birçok noktasında etkili olan yoğun yağmur yağışlarıyla birlikte gelen uyarıları da dikkate alan Hendek Belediyesi ekipleri gece gündüz demeden yoğun mesailerine devam etti. Ekipler menfez açımı, yol temizliği ve bakımının yanı sıra dere taşkınları gibi olumsuzluklara anında müdahale ederek yaşanılabilecek olumsuzlukların önüne geçmek adına çalışmalarını sürdürdü.

ANINDA MÜDAHALE

Sel ve taşkınların yaşandığı mahallelerde olumsuzluklara anında müdahale eden Hendek Belediyesi ekipleri, Sarıdede, Rasimpaşa, Köprübaşı, Nuriye, Kahraman, Kazimiye, Kalayık, Harmantepe, Yeşilköy, Güney, Dikmen, Puna, Beyköy, Çamlıca, Sarıyer, Çağlayan gibi mahallelerde toplamda 6 JSB, 2 Ekskavatör, 1 Loder ve birçok personelle menfez açımı, yağmur suyu kanal temizliği, malzeme temizliği, yol açım işlemleri gibi çalışmalar gerçekleştirdi. Olumsuz bir durum yaşanmaması adına çalışmaların devam ettiği açıklandı. Son olarak Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Hendek Kaymakamı Halil İbrahim Acır ile birlikte mahallelerle koordinasyonu sağlayıp Başkan Turgut Babaoğlu’nun talimatları doğrultusunda sel ve taşkınlar sonucu oluşabilecek olumsuzlukları engellemek için ekiplerle birlikte canla başla mücadele eden Hüdaverdi Bahadır’dan bilgiler aldı. Ekiplerin çalışmalarını yakından inceleyen Vali Kaldırım, “İlimizde gece boyu devam eden yağışları sahada ekiplerimizle birlikte takip ettik. Aşırı yağışlardan etkilenen Mahallemizi ziyaret ederek çalışmalara vaziyet ettik, geçmiş olsun” diye konuştu.

BAŞKAN YARDIMCISI BAHADIR: İLK ANDAN İTİBAREN SAHADAYIZ

Gece geç saatlerde etkisini arttıran yoğun yağmur yağışıyla birlikte durum tespiti yapıp olumsuzlukların yaşandığı mahallelere anlık müdahaleler gerçekleştirdiklerini ifade eden Hendek Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaverdi Bahadır, “Başkanımız Sn. Turgut Babaoğlu’nun talimatları doğrultusunda yoğun yağışların başladığı ilk andan itibaren gece gündüz demeden ilçemizin birçok noktasında ekiplerimiz olumsuzluklara anında müdahale ederek gerekli çalışmalarını gerçekleştirdi. Sel’in vurduğu mahallelerde durum tespit çalışmalarımız halen sürüyor. Vatandaşlarımızın herhangi bir mağduriyet yaşamamaları adına sahadayız. Tespitlerimiz sonrası mahallelerimizde oluşan hasarları ivedilikle gidereceğiz. Sapanca ve Akyazı ilçelerimiz başta olmak üzere ülkemiz genelinde selden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Rabbim Milletimizi her türlü afetten korusun, kollasın” dedi.

YOĞUN MESAİ

Hendek Belediyesinden konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Vatandaşlarımızın sel ve taşkınlardan olumsuz etkilenmemesi adına ekiplerimiz 7/24 sahada tüm mahallelerimizde yoğun mesaisine devam ediyor. Ekiplerimiz yoğun yağmur yağışlarının ardından oluşan tüm olumsuzluklara anlık müdahaleler yapılarak, olası risklere yönelik tedbirler alınmaya devam ediliyor. Vatandaşlarımızın görmüş oldukları tüm olumsuzlukları ve taleplerini belediyemiz ‘444 54 03’ numaralı çağrı merkezine bildirmelerini önemle rica ediyoruz” denildi.

AdminAdmin

YORUMLAR