Hendek Güncel
HV
30 NİSAN Salı 05:03
Advert Advert

Veteriner Hekim Mustafa Yıldız: "04 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü"

Veteriner Hekim Mustafa Yıldız, "04 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü" münasebetiyle bilgilendirmede bulundu.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 02-10-2023 17:07
Veteriner Hekim Mustafa Yıldız:

Veteriner Hekim Mustafa Yıldız, "Hayvanları korumak ve onların da sahip olduğu haklara yönelik farkındalık yaratmak için 1931’den beri her yıl 04 Ekim’de bütün dünyada Hayvanları Koruma Günü olarak kutlanır. Kutlamaların amacı evlerimizdeki, sokaklarımızdaki, çiftliklerimizdeki ve doğal yaşam alanlarındaki hayvanların yaşam koşullarını iyileştirmek, onları korumak ve onların bizler için önemini herkese benimsetmektir.

04 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü aynı dünyada birlikte nefes alan tüm canlıların yaşam hakkına dikkat çekip, farkındalık oluşturmak için çeşitli etkinliklerle dünyada kutlanıyor. Çocuklarımızı hayvan sevgisi ile büyütmek ve bu bilinci çocuklarımıza küçük yaşta kazandırmak hepimizin görevidir. Yaşadığımız dünya ve hayatımız, hayvanlara göstereceğimiz sevgi ve hoşgörü ile daha da güzelleşecektir. 04 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü vesilesiyle ülkemizde ve  dünyada, tüm canlılara karşı daha da sorumlu davranan nesillerin yetişmesini katkı sağlamaktadır. Sokak hayvanlarını azaltmanın radikal sürdürülebilir çözümü şudur:

a-) Evcil hayvan doğum oranlarını azaltarak arz ve talep uyumsuzluğunu giderin.

b-) İstenmeyen evcil hayvanların (DNA'ya göre dişi ebeveyne kadar izi sürülebilen köpek yavruları ve kedi yavruları dahil) terk edilmesini neredeyse imkansız hale getiren mikroçipleme ve DNA'nın kaydedilmesi gibi önleyici tedbirlerle uyumu artıralım.

c-) Kısırlaştırma konusunda ülkedeki bütün belediyeleri samimi olarak atılması gereken adımları zaman geçmeden bir an önce atarak harekete geçsinler.

Can dostlarına ve halkımıza sağlıklı, güzel günler dilerim." diyerek, açıklamalarını sonlandırdı.

AdminAdmin

YORUMLAR