Hendek Güncel
HV
16 ARALIK Salı 15:38
Advert Advert Advert

Yalçın Kaynak, 17 Ağustos Marmara Depreminin yıldönümünü unutmadı

TGF Basın Kurulu Üyesi Yalçın Kaynak, 17 Ağustos Marmara Depreminin sene-i devriyesinde bir mesaj yayımladı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 16-08-2025 16:25   Güncelleme : 16-08-2025 16:28
Yalçın Kaynak, 17 Ağustos Marmara Depreminin yıldönümünü unutmadı

"17 Ağustos 1999 gece saat: 03.02’de 45 saniye içinde; annemizi, babamızı, kardeşimizi kısaca sevdiklerimizi kaybetmemize sebep olan Marmara Depreminin üzerinden tam 26 yıl geçti.

Kaynaşlı’dan İstanbul’a kadar büyük yaralar açan ve etkileri hala devam bu büyük felaketin bir daha yaşanmaması için bu güne kadar maalesef yeterince önlem alınmadı.

Resmi kayıtlara göre 17480 canımızın öldüğü, yine binlercesinin yaralandığı hatta sakat kaldığı ve maddi kayıplar açısından son 100 yılın en büyük depremi olan Marmara depremi maalesef unutuldu gibi.

Bölgemizin deprem fay hattı üzerinde olduğu gerçekliği ile böylesi büyük acıların bir daha yaşanmaması ve kayıpların olmaması için; depremin değil binaların öldürdüğü bilinciyle yetkililerden hasarlı binaların geç kalınmadan ivedilikle yıkılmasını bekliyor, yeni yapılacak binalarında deprem yönetmenliğine mutlaka ama mutlaka uyulması sağlanmalıdır.

Bu anlamda, 17 Ağustos’ta hayatını kaybeden tüm canlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum."

Yalçın Kaynak

TGF Basın Kurulu Üyesi

AdminAdmin

YORUMLAR