Hendek Güncel
HV
28 NİSAN Pazar 22:05
Advert Advert

Yalçın Kaynak'ın kaleminden: "Büyük Birlik olmasa, Hendek'in hali ne olurdu?"

Büyük Birlik olmasa, Hendek'in hali ne olurdu?

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 01-03-2024 21:46   Güncelleme : 01-03-2024 21:51
Yalçın Kaynak'ın kaleminden:

2019'da ittifakın alternatifi olan BBP 2024'te de ittifakın alternatifi oldu. 2019'da BBP'den aday olanlar biz de ittifaktayız diyordu. İttifak BBP adayını ittifakta saymıyordu.

BBP'den seçimleri kazanan başkan birkaç ay sürmedi yuvasına geri döndü ve bu dönüşü ile ben zaten BBP'li değildim, özüme döndüm demiş oldu.

Bugün BBP'nin yeni adayı da 2019'daki senaryonun aynısını devreye soktu ve eylemler söylemler aynı hiç fark yok..

İyi de Hendek'te ittifaka gerek var mı? Öyle Ali Cengiz oyunlarına, hatta Ali Ali oyunlarına gerek var mı? Nasıl olsa Hendek'te seçimler ittifakın iki kanadı arasında geçmiyor mu? Son yirmi beş yıla bakalım; Hendek'te seçimler hangi partiler arasında geçmiş.. Açık ve net söyleyeyim; Hendek seçmeninde 2019'da ittifak yoktu. Her seçmen sandığa kendi partisinin adayını, daha doğrusu partisinden aday gösterilmediği için alternatif partiden aday olan adaylarını seçtiler. Tabi bu duruma yardımcı olanlar, tümsekte kalma ihtimali olan arabaya gizli omuz verip, tümseği atlatanları da iyi biliyor herkes.

Gelelim bugüne değişen tek şey o gün BBP'nin adayı Bugün Cumhur İttifakının adayı. Bugün partisinden aday gösterilmeyen başkan adayı da yine BBP partisinden aday. Seçim sonucu ne olur, yüksek ihtimaldir 2019'da zoraki ittifakı kabul etmeyen seçmen, 2024'te de zoraki ittifakı kabul etmeyip, kendi adayının ardına düşecek ve BBP Partisi Hendek'te ikinci seçimini alacak.

Ben Mustafa Destici Başkanın yerinde olsam bir daha Hendek'ten başkan adayı çıkartmam.

Son olarak, şunu üstüne basa basa tekrar yazıyorum. Bu seçimler iki Ali arasında geçecek. Biri kazandığı için kaybedecek. Diğeri ise, kaybettiği için kaybedecek. Ya iki sıfır olacak, ya da bir bir olacak. Muhtemelen iki sıfır olacak.

Saygılarımla...

Cemil TekinCemil Tekin

YORUMLAR