Dün gece saatlerinden itibaren başlayan ve aralıksız şekilde etkisini sürdüren kuvvetli sağanak, Sakarya’nın dört bir yanında hayatı olumsuz etkiliyor.
AKOM’da kriz masası kuruldu
Şehrin farklı noktalarında metrekareye 120 ile 150 kilogram arasında yağış düşerken, Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan kriz masası, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar başkanlığında AKOM’da toplandı.
30 saattir süren yağışta aralıksız mücadele
30 saattir durmaksızın devam eden Sakarya tarihinin en güçlü kuvvetli sağanak yağışında mazgallar ve yağmur suyu hatlarının tahliyesi, su baskınlarıyla mücadele ve yerleşim alanlarındaki olumsuzlukların giderilmesi için cansiperane bir çalışma ortaya koyuluyor.
AKOM’da tüm gelişmeler anlık takip ediliyor
AKOM’da oluşturulan kriz masasında Yusuf Alemdar, Genel Sekreter Fikret Bayhan ile SASKİ Genel Müdürü Seyit Sakallıoğlu, genel sekreter yardımcıları ve ilgili daire başkanlarıyla son durumu değerlendirdi.
Sahadan son bilgileri aldı
Alemdar öncülüğündeki kriz yönetimi, riskli noktaların tespitini tek tek analiz ederek görevde olan ekiplerin dağılımıyla ilgili istişare yaptı ve acil müdahale için eylem planını çıkardı.
“Tüm tedbirleri aldık, kararlılıkla çalışıyoruz”
Ayrıca etkili olan sağanak yağışla ilgili son verileri paylaşan Başkan Alemdar şunları söyledi: “Son 24 saatte 27 yılın yağışı düştü. En son bu rakamı 1999 yılında görmüştük. Çok ciddi bir yağış söz konusu. Önemli olan, bu yağmurda cana ve mala zarar gelmeden, en az hasarla bu yağmuru, bu afeti atlatabilmek. SASKİ, Büyükşehir Belediyesi, DSİ ve ilçe belediyelerimizle birlikte tüm gücümüzle sahadayız. Muhtarlarımızla sürekli irtibat halindeyiz, her mahallenin ne durumda olduğuna bakıyoruz. Olumsuzluk yaşanan bölgelere hızla intikal ediyoruz. 560 personel ve 225 araçla sahadayız. Bugün ve yarın da yağışların devam etmesi bekleniyor. Bu anlamda tüm tedbirlerimizi alarak, sahada çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz” açıklamalarında bulundu.
Büyükşehir, 30 saattir sahadaki nöbetini hiç ara vermeden değiştiriyor. Su baskınları, taşkınlar, kırsaldaki sel felaketine müdahale için tüm imkanlar seferber edildi.
Admin



















