Hiçbir kadın, eğitim gördüğü kampüste ya da yürüdüğü sokakta korkuyla yaşamak zorunda değildir.
Sakarya Üniversitesi’nde gündeme gelen taciz iddiasının ardından, Hendek kampüsünde kadın öğrencilerimizle bir araya geldik. Kendilerine çiçek takdim ederek yanlarında olduğumuzu, seslerini duyduğumuzu ve yalnız olmadıklarını ifade ettik.
Verdiğimiz her çiçekle aynı mesajı paylaştık: “Hendek’te yalnız değilsiniz. Bir sorun yaşadığınızda, desteğe ihtiyaç duyduğunuzda başvurabileceğiniz, sizi dinleyecek bir kapınız var.”
Cumhuriyet Halk Partisi Hendek İlçe Başkanlığımızın kapısı tüm öğrencilerimize her zaman açıktır. Bu üniversitenin bir mezunu ve bu ilçede sorumluluk üstlenen bir genç olarak, öğrencilerimizin kendilerini güvende hissetmelerini sağlamak için üzerimize düşeni yapmaya hazırız.
Kadınların güven içinde, özgürce ve eşit koşullarda eğitim alması en temel hakkıdır. Tacizin ve şiddetin karşısında; kadınların, öğrencilerimizin ve dayanışmanın yanında olmaya devam edeceğiz.
Adilcan Balcıoğlu
CHP Hendek İlçe Başkanı