Hendek Güncel
HV
27 NİSAN Cumartesi 11:42
Advert Advert

Hendek İHH Temsilciliği, yetim çocuklara iftar programı düzenledi

Hendek İHH Temsilciliği ve Hendek İlçe Müftülüğü tarafından, yetim çocuklara yönelik olarak bir iftar programı düzenlendi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 28-03-2024 11:13
Hendek İHH Temsilciliği, yetim çocuklara iftar programı düzenledi

Hendek Gençlik Merkezinde (HGM) düzenlenen programa Başsavcısı Ayhan Yenilmez, İlçe Müftüsü Murteza Gür, Hendek Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Turgut Babaoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Adem Öz, MHP İlçe Başkanı Burhan Namlı, BBP Belediye Başkan Adayı İrfan Püsküllü, İş Adamı ve AK Parti Belediye Meclis Üyesi Adayı Ali Kemal Sofu, CHP Belediye Meclis Üyesi Adayı Fatih Enes İlkay, Eğitime Destek Platformu Başkanı Fatih Tazim, HİMDER Başkanı Muhammed İkbal Camcı, Sakarya İHH Yönetim Kurulu Üyeleri Cemil Başer ve Hasan Aygün, Hendek İHH Yönetim Kurulu Üyeleri Enver Baştor, İsmail Karanlık, Hendek İHH Kadın Kolları Başkanı Bedia Yılkın ve Hendek İHH Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

Hendek’te bulunan birçok hayırseverin katkısı ile düzenlenen programa 400 den fazla yetim ailesi ve misafirler katıldı programda yetim aileleri ile iftar yapıldı ve yetimlerimiz için hazırlanan hediyelerin önümüzdeki hafta içinde dağıtılmaya başlanılacak olduğu belirtildi.

Açılışı Kuran-ı Kerim Tilaveti ile yapılan programda selamlama konuşmasını yapan, "İHH Hendek Temsilcisi Belediye Meclis Üyesi ve İş Adamı Cemil İşnel özellikle İlçe Müftüsü Murtaza Gür başta olmak üzere katılımcılara yaptıkları desteklerden dolayı ayrı ayrı teşekkür ettiğini ifade etti ve Kur’an-Kerimde yirmi iki âyette yetimlerle ilgili meselelere temas edilmiş ve yetimlere karşı nasıl davranılması gerektiğine işaret edilmiştir" dedi.

Yetimliği bizzat yaşamış olan bir peygamberin ümmetiyiz Hz. Peygamberimiz birçok hadisinde yetimlerin hukuku üzerinde hassasiyetle durmuştur. Resûl-i Ekrem’in, “Allahım! Ben yetimin ve kadının, bu iki zayıf insanın hakkını ihlâl etmekten insanları şiddetle sakındırıyorum” dediği ve bir defasında şahadet parmağı ile orta parmağını birleştirerek, “Yetimi koruyup gözetenle cennette böyle yan yana olacağız” buyurduğu nakledilir. Rabbim hepimize Peygamberimizin müjdelediği Müslümanlardan olmayı nasip etsin diyerek sözlerini tamamladı.

İftar yemeği ve sohbetler ile süren program  Hendek ilçe Müftüsü Murtaza Gür’ün dua ettirmesiyle son buldu.

AdminAdmin

YORUMLAR