Hendek Güncel
HV
05 MAYIS Pazar 15:40
Advert Advert

SOFU BAŞKAN KIRKPINAR ER MEYDANI'NDA GÖRÜNTÜLENDİ

Hendek'te ilk olarak 2024 Mart yerel seçimleri için aday adaylığını açıklayan Ali Kemal Sofu, Tarihi Edirne Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri için Edirne'deydi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 11-07-2023 17:57
SOFU BAŞKAN KIRKPINAR ER MEYDANI'NDA GÖRÜNTÜLENDİ

AK Parti Hendek Belediye Başkan Aday Adayı Ali Kemal Sofu, 662. Tarihi Edirne Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri'ni yerinden, Kırkpınar Er Meydanı'ndan izledi.

AK Parti'nin Hendek Belediye Başkan Aday Adayı Ali Kemal Sofu, çocukları ile birlikte hem güzel bir gün geçirmek, hem de Ecdad yadigarımız yağlı güreşi yerinden izlemek için soluğu Edirne Sarayiçi Kırkpınar Er Meydanı'nda aldı. Sofu Başkan güreşleri protokol tribününden devletimizin ileri gelenleri, milletvekilleri, siyasiler ve bürokratlar ile birlikte izledi.

Ali Kemal Sofu, seyretmeye gittiği 662.'si düzenlenen Tarihi Edirne Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri ile ilgili olarak şunları söyledi. Sofu, "Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızla birlikte güzel ilçemiz Hendek'ten tarih kokan şehir Edirne'ye geldik. Önce gelir gelmez Mimar Sinan'ın ustalık eseri olan Selimiye Camii'ni ziyaret edip, Öğlen namazını burada eda ettik. Daha sonra az bir şehir turu yapıp, bizler için her açıdan çok önemli olan Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni seyretmek üzere er meydanının tribününde yerimizi aldık. Bizler için unutulmaz bir gün oldu. Güreşen bütün pehlivanlarımızı tebrik ediyor, Başpehlivanlık boyunda altın kemeri boynuna takan Antalya'lı Başpehlivan kardeşimiz Yusuf Can Zeybek'i de bu büyük başarısından dolayı can-ı gönülden kutluyorum." dedi.

Ali Kemal Sofu, güreşlerin bitiminden hemen sonra ilçemiz Hendek'e dönmek üzere Edirne'den ayrıldı.

Cemil TekinCemil Tekin

YORUMLAR