Hendek Belediyesi CHP’nin mi olacak?
Hendek’te Siyasetin Gerçek Yüzü: Menfaat Kesilince Başlayan Karalama Kampanyası
Hendek siyasetinde artık perde arkasında oynanan değil, alenen sahnelenen bir senaryo var.
Geçmişte belediye üzerinden çeşitli yollarla menfaat sağlayan bazı çevreler, bu dönemde muslukların kesilmesiyle birlikte eski konforlarını kaybetmenin öfkesiyle kamuoyunu zehirlemeye başladı. Dün sessiz kalanlar, bugün çorba kesilince asparagas haberlerle ortaya döküldü. Bu davranışlar artık kişisel menfaatin elden gitmesiyle başlayan bir refleksin ürünüdür.
Son dönemde dolaşıma sokulan bazı fısıltı bilgiler dikkat çekiyor. Bunlardan biri, mevcut Belediye Başkanı’nın bir sonraki dönemde aday olmayacağı yönündeki söylentidir. Bu duyum, yıllardır koltuğun uzağında bekleyenleri harekete geçirmiş; koltuk sevdalılarının iştahını yeniden kabartmıştır.
Ne yazık ki gözlerini makam hırsı bürümüş bu kişiler için yapılan hizmetlerin, mali başarıların hiçbir değeri yoktur. Oysa eldeki bilgilere göre, belediyenin geçmişten kalan 300 milyonun üzerindeki borcu büyük ölçüde kapatılmış ve borç 26 milyon lira seviyelerine kadar düşürülmüştür. Bu, her türlü siyasi kimliğin ötesinde, takdir edilmesi gereken ciddi bir mali başarıdır.
Ancak bu tablo, hizmete değil koltuğa odaklanan zihniyetin işine gelmemektedir.
Bugün sosyal medyada ve yerel kulislerde yürütülen karalama kampanyaları, Hendek halkının aklıyla alay edercesine yalanlarla süslenmiş içeriklerden ibarettir. Ne bir belge, ne bir somut dayanak vardır; sadece söylentiler, çarpıtılmış bilgiler ve maksatlı yorumlar...
Halkın hafızasında güçlü bir yer edinmiş olan dört dönemlik Ali İnci döneminin ardından, Hendek Belediye Başkanlığı makamı artık sadece yerel siyasetçilerin değil, Ankara'daki güç odaklarının da ilgisini çeker hâle gelmiştir. Seçim dönemlerinde Hendek’e çıkarma yapan bazı siyasi figürlerin, yılın geri kalanında ilçeye uğramaması da halkın dikkatinden kaçmamaktadır.
Kanaatim şudur:
Eğer önümüzdeki seçimde yine iki “Ali” yarışacak olursa, bu kez kazanan ne biri ne de diğeri olacaktır. Bu defa halk, kendi içinden çıkan, siyasi hesaplardan bağımsız duran ve doğrudan halkla gönül köprüsü kuran bir isimde karar kılacaktır.
O isim, bugün kamuoyunda adını gittikçe daha sık duyduğumuz Nihat Bayraktar’dır. Bayraktar’ın yükselişi, millet ittifakının başarısı değil, doğrudan Nihat Bayraktar’ın kendi şahsi başarısı olacaktır.
Tabii bu durum, mevcut Başkan’ın aday olup olmayacağına göre şekillenecektir... Çünkü Hendek halkı artık geçmiş oyunlara gelmeyecek kadar bilinçlidir. Kimin ne zaman sustuğunu, ne zaman konuştuğunu, hangi saikle hareket ettiğini iyi bilir. Dün sessiz olanların, bugün gürültü koparması, sadece menfaatlerini kaybetmiş olmalarındandır.
Ancak unutulmamalı:
Hakikat, fısıltıların değil; halkın iradesinin sesidir. Ve bu ses yakında çok net duyulacaktır...
Saygılarımla
Yalçın Kaynak
Admin





















