Hendek Güncel
HV
26 NİSAN Cuma 16:50
Advert Advert Advert

ORHAN TOPÇU'DAN PROMOSYON CEVABI: "BELEDİYE İŞÇİSİNE YAZIK, GÜNAH DEĞİL Mİ?"

ORHAN TOPÇU'DAN PROMOSYON CEVABI: "BELEDİYE İŞÇİSİNE YAZIK, GÜNAH DEĞİL Mİ?"

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 05-12-2022 15:53   Güncelleme : 05-12-2022 16:17
ORHAN TOPÇU'DAN PROMOSYON CEVABI:

"2 Aralık Cuma günü, belediye işçilerinin maaş promosyonu konusunda yaşadığı haksızlığı anlatan bir yazı yazdım.

Yazdığım yazıda; belediyede çalışan yaklaşık 500 işçinin maaş promosyonu kazanması için yapılacak çalışmalarda geç kalındığını belirterek, belediye işçisine yazık günah değil mi? diye görüşümü bildirdim.

Aynı yazıda, bazı belediye işçileriyle yaptığım görüşmelerde işçilerin, belediyenin şu an çalıştığı bankayı değiştirmek istemediği, hatta mali işlerden sorumlu başkan yardımcısının eşinin bu bankada üst düzey yönetici olarak çalıştığını söylediler.

Biz de işçilerin konuştuklarından hareket ederek, saygı kuralları içinde başkan yardımcısının ismini belirtmeden, belediye işçilerinin maaş promosyonu anlaşmasını geciktiren başkan yardımcısı kim? diye sorduk.

BAŞKAN YARDIMCISI FACEBOOK HESABINDAN CEVAP VERDİ

"Bazı basın yayın organlarında hakkımda asılsız ve art niyetli olarak haberler paylaşılmaktadır. Gerçeği yansıtmayan haberlerin sebebi görevde bulunduğumuz makam olduğu aşikardır.

Görevini dürüstlük çercevesi ve kamu yararı gözeterek yapan personellerle bazı güruhların çıkarlarının örtüşmemesi, bu tip saldırılara neden olmaktadır. Dezenformasyon yasası kapsamında tarafımdan savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur."

Başkan yardımcısı dezenformasyon yasası kapsamında beni savcılığa şikayet etmiş. Yeni çıkan bu yasa asparagas haberlerle ilgili.

Sayın başkan yardımcısı benim haberim asparagas değil ki. Eşiniz, Hendek Belediyesinin çalıştığı bankada üst düzey yönetici değil mi?

Promosyon anlaşması konusunda geç kalmadınız mı?

Bir de açıklamanızda görevinizi dürüstlük çerçevesinde, kamu yararı gözeterek yaptığınızı ve bazı güruhların çıkarlarlarıyla örtüşmemesi ve bu tip saldırılara maruz kaldığınızı beyan ediyorsunuz.

Sayın başkan yardımcısı, belediyeye çökmeye çalışan bu çıkar güruhları kim?

Benim ya da başka bir gazetecinin, bu çıkar güruhları için sizden bir isteği oldu mu?

Bu çıkar güruhları için sizi ben ya da başka bir gazeteci tehdit etti mi?

Kamu yararını gözeterek görev yaptığınızı söylerken, hiç de inandırıcı değilsiniz. Emekli memur olan bir arkadaşınız Hendek Belediyesinde işe başlatılıp, aylarca emekli maaşından fazla para aldığı zaman, neden kamu yararını düşünmediniz?

Emekli bir memur arkadaşınız, belediyeye işe alınıp, çalıştırıp, milletin cebinden fazla para ödenirken, mali hizmetlerden sorumlu başkan yardımcısı olarak, kamu yararına görevinizi neden yapmadınız?

Sayın başkan yardımcısı! Gelin bu yazımı da dezenformasyon yasasını öne sürerek savcılığa şikayet edin. Savcılığa gitmişken, belediye ile iş yapabilmek için size saldıran güruhlar hakkında da suç duyurusunda bulunun.

Benim yaptığım haber, kış ayına promosyondan gelecek paranın hayaliyle girmek isteyen işçinin sesidir. Sizler aldığınız dolgun maaşlar, bindiğiniz lüks araçlar ve oturduğunuz evler yüzünden, kredi kartları patlamış, maaşı önden giden, yüksek fatura gelmesin diye soğukta titreyerek, karanlıkta oturan işçinin halinden anlamazsınız.

Birileri beni yandaşlıkla suçlasada, varsın kim ne düşünürse düşünsün, ben işçiden yanayım, haktan yanayım."

Orhan Topçu

Hendek Gerçek Haber Genel Yayın Yönetmeni

AdminAdmin

YORUMLAR