Hendek Güncel
HV
28 NİSAN Pazar 08:46
Advert Advert

Sanatın en büyüleyici hali Büyükşehir’in ‘Geleneksel Atölyesi’nde

Genç Atölye’de eğitimler devam ediyor. Yoğun katılımın yaşandığı Geleneksel sanatlar atölyesinde gençlere çini, ebru, tezhip, minyatür ve hat dersleri veriliyor. Yapılan derslerde öğreticilerin de yardımıyla görenleri büyüleyen sanat eserleri ortaya çıkıyor.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 19-07-2023 14:55
Sanatın en büyüleyici hali Büyükşehir’in ‘Geleneksel Atölyesi’nde

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 5’ncisini düzenlediği ‘Genç Atölye’ eğitimlerinde dersler devam ediyor. Bu kapsamda Geleneksel Sanatlar atölyesinde ilk hafta dersinde Türk çini sanatı hakkında genel bilgileri, malzemeleri öğrenen gençler aynı zamanda örnekleme ve kâğıt üzeri bitkisel motif çizimi gerçekleştirmişti.

Çini sanatı

Bu hafta ise çini kara üzerine tahrirleme ve boyama çalışmaları yapıldı. Çini sanatının canlandığı derste öğrenciler sanatlarını icra etti. Öğrencilerin ortaya çıkardığı eserler ise görenleri büyüledi. Gençlerin büyük ilgi gösterdiği atölyede ayrıca ebru, tezhip, minyatür ve hat dersleri de veriliyor.

Eğlenceli ve öğretici

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Geçmişten günümüze kadar neredeyse hiç bozulmadan ve daima gelişerek günümüze kadar gelen geleneksel sanatlarımızı sürdürmek adına gençlerimize ebru, tezhip, minyatür ve hat eğitimleri veriyor, geçmişimizi ve tarihimizi gençlerimize aşılıyoruz. Bu eğitimlerle gençlerimizin tarihimize ve el sanatlarımıza olan büyük ilgisi ile karşılaştık. Eğlenceli ve eğitici anların yaşandığı atölyemizde gençlerimize başarılar diliyoruz” denildi.

AdminAdmin

YORUMLAR