Hendek Güncel
HV
28 NİSAN Pazar 02:44
Advert Advert

Valimiz Sayın Yaşar KARADENİZ’in 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Valimiz Sayın Yaşar KARADENİZ’in 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı:

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 24-11-2023 14:02   Güncelleme : 24-11-2023 14:06
Valimiz Sayın Yaşar KARADENİZ’in 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Dünümüzü, bugünümüzü ve yarınımızı şekillendiren, aydınlık geleceğimize ışık olup toplumumuza her alanda yol gösteren Sevgili Öğretmenlerimiz, bir yandan dünyanın en kutsal mesleklerinden birini icra ederken, diğer yandan emek, sabır, fedakârlık ve hoşgörünün en yüksek manada sergilendiği ulvi bir görevi de yerine getirmekte ve bu konuda topluma çok önemli mesajlar vermektedir.

Bu onurlu ve kutsal mesleği yapan öğretmenlerimiz, aynı zamanda cehaletle savaşın en keskin kılıcı olarak, toplumların gelişmesini sağlayan, refah seviyesini yükselten ve onları her alanda daha müreffeh, başarılı, huzurlu ve güvenli kılacak yegâne unsuru da bizlere öğretmektedir.

İlk emri “Oku” olan yüce bir dinin ve kadim bir medeniyetin mensubu ve taşıyıcıları olarak, irfan ve bilginin neferleri değerli öğretmenlerimizin milletimizin nezdinde her zaman ayrı bir yeri, ayrı bir kıymeti bulunmaktadır.

Cumhuriyetimizin kurucusu Başöğretmen Mustafa Kemal ATATÜRK’ün, “Öğretmen bir kandile benzer, kendini tüketerek başkalarına ışık verir” sözünde belirttiği gibi öğretmenlerimiz, toplumumuzun en fedakâr insanlarındandır. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmek amacıyla fedakârca çalışan, bulunduğu yerdeki insanlara yeni ufuklar açmak için çaba harcayan ve baş tacımız olarak gördüğümüz değerli öğretmenlerimize her daim minnettarız.

Cumhuriyetimizin 100. yılını idrak ederken her alanda başarılı ve örnek çalışmalar ortaya koyarak ülkemizin geleceğini teminat altına alacak ve yine ülkemizi uluslararası düzeyde hedeflerine ulaştıracak adımları kararlılıkla atarken, en büyük yol göstericilerimiz olan öğretmenlerimizin kıymeti daha iyi anlaşılmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle; 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor; Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere, ebediyete irtihal etmiş öğretmenlerimize Allah’tan rahmet, emekli ve halen görevde olan öğretmenlerimize sağlıklı ve huzurlu bir yaşam diliyorum.

İyi ki Varsınız!

Sakarya Valisi
Yaşar KARADENİZ

AdminAdmin

YORUMLAR