Hendek Güncel
HV
29 NİSAN Pazartesi 00:19
Advert Advert

Yüce Türk Halk Müziği konserinde konuştu: “Bu mirası geleceğe taşımalıyız”

Başkan Yüce, Sakarya Ticaret Borsası Korosu Türk Halk Müziği konserine katıldı. Yüce konuşmasında sanata, sanatçıya değer katan ve kültürü yansıtan her türlü adımın destekçisi olduklarını söyledi. Başkan Yüce, “Kültürümüzün en önemli parçalarından biri olan Türk Halk Müziği’nin gönüllerimizdeki yeri elbette çok ayrıdır. Bizi biz yapan ve kadim kültürümüzü o muhteşem eserleriyle geleceğe taşıyan müziğimizin kıymetini bilmemiz gerekiyor” dedi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 13-07-2023 17:43
Yüce Türk Halk Müziği konserinde konuştu: “Bu mirası geleceğe taşımalıyız”

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sakarya Ticaret Borsası Korosu Türk Halk Müziği katıldı. Koro şefliğini TRT Şef Sanatçısı İlker Gökkaya’nın yaptığı gecede, birbirinden değerli eserler icra edildi. Geceye şehrin önde gelen isimlerinin yanı sıra, müzik severlerin ilgisi de oldukça yoğun oldu. Türk Halk Müziği’nin zengin repertuarından seçilen en güzel eserlerin seslendirildiği gecede dinleyiciler unutulmaz bir gece yaşadı.

Kültürün gelecek nesillere aktarılması

Konuşmasında geleneksel müziğin önemine vurgu yapan Başkan Yüce, “Kültürümüzün en önemli parçalarından biri olan Türk Halk Müziği’nin gönüllerimizdeki yeri elbette çok ayrıdır. Bizi biz yapan ve kadim kültürümüzü o muhteşem eserleriyle geleceğe taşıyan müziğimizin kıymetini bilmemiz gerekiyor. Daha önemlisi de bu kültürümüzü gelecek nesillerimize en doğru şekilde aktarmamız gerekiyor. Bizler her zaman bunun bilinciyle hareket ettik. Sanatın ve sanatçının her zaman yanında olan bir yönetim şiarıyla hareket ettik. Gerçekleştirdiğimiz çok yönlü kültür-sanat etkinlikleriyle şehrimizin bu noktadaki gelişimine önemli faydalar sağladık. İnşallah önümüzdeki süreçte de Türk Halk Müziği başta olmak üzere, geleneksel sanatımızı yaşatacak tüm alanlara desteğimizi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Sanatın birleştirici gücü

Başkan Yüce, “Bu akşam sevginin muhabbetin kardeşliğin ve duyguların paylaşıldığı bir akşamdır. Geleneksel müziğimizin birleştirici gücünden faydalanarak, kardeşliğimizi pekiştirme zamandır. Bizler Sakarya halkı olarak elbette birbirimizi seviyor ve değer veriyoruz. Ümit ediyorum ki bu sevgi ve kardeşlik ruhumuz ilelebet devam edecektir. Fakat bu gece geleneksel müziğimizin o muazzam tınısıyla kardeşlik duygumuzu daha bir başka hissedecek ve yaşayacağız. Bu akşam ruhumuzu teslim etme, kulaklarımızın pasını silme gecesidir. Bu vesile ile böylesine özel bir geceyi düzenleyen Sakarya Ticaret Borsamıza teşekkür ediyor, her birinize sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum” diye konuştu.

“Birçok konserde bir araya geleceğiz”

Programda konuşan Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Genç, sosyal sorumluluk alanında da faaliyet gerçekleştireceklerini ifade ederek, “Sakarya Ticaret Borsası olarak, sadece ekonomik faaliyetlerle değil, aynı zamanda sanatsal ve kültürel etkinliklerle de bölgeye katkıda bulunmayı sosyal sorumluluğumuzun bir parçası olarak görmekteyiz. Müzik, insanların duygularını ifade etmek ve bir araya gelmek için en güçlü dil olarak kabul edilir. Bu nedenle da bugün burada hep birlikte bu dilin büyüsünü yaşayacak ve birlikte keyifli anlar geçireceğiz. Sizler bu projeye destek vererek ortak bir hedefe doğru ilerlememizi sağladınız. Sanatın gücünü bir arada hissetmek, paylaşmak ve yaşamak için bugün olduğu gibi gelecekte daha birçok konserde sizlerle bir araya geleceğiz. Bu güzel geceye katılarak bizleri onurlandıran değerli dostlarımız konserimize hoş geldiniz keyifli bir konser olması dileğiyle hepinize saygılar sunuyorum” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin

YORUMLAR